Rétvári: jóval több tankönyvet és olcsóbban rendeltek az iskolák

2019. július 9. 10:02 | behir

Félmillióval több tankönyvet rendeltek az iskolák a szeptemberi tanévkezdésre, az erre fordított költségek 700 millió forinttal csökkentek tavalyhoz képest - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Rétvári Bence közölte, jobban megtalálták a számításaikat az iskolák az új tankönyvjegyzékkel: míg tavaly közel 12 millió tankönyvet rendeltek az iskolák tanévkezdésre, addig most 12 millió 503 ezer rendelés érkezett.

Az állam bebizonyította azt is, hogy mindez megvalósulhat olcsóbban is, ugyanis a leadott rendelések értéke 700 millió forinttal kisebb, mint az előző évben - ismertette az államtitkár.

Bódis József oktatási államtitkár arról beszélt, hogy a tankönyvellátás ingyenessé tétele a folyamat teljessé válásával évente több mint 14 milliárd forinttal csökkenti a családok terheit.

Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke közölte: a szeptemberi tanévkezdésre minden iskola rendben megkapja a megrendelt tankönyveket.

 

Forrás: MTI

További programok »

Itthon

Választás 2019: Békés megyei körkép

Békés megyében az országos átlag fölötti volt a szavazókedv, a szavazásra jogosultak 45,48 százaléka ment el az urnákhoz október 13-án. Több település élére új vezetőt választottak és a megyei önkormányzat közgyűlésének képviselő-testülete is átalakult.
17:04
FEL