Több mint 600 milliárd forintot költenek oktatásra jövőre

2018. szeptember 6. 18:09 | behir

Jövőre 606 milliárd forintot költenek oktatásra, ez majdnem annyi, mint amennyit az összes magyarországi cég befizet társasági nyereségadóként a költségvetésbe - számolt be róla a Világgazdaság.

Az oktatásra szánt források jelentős hányada a béreket fedezi –mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1-en. Az államtitkár kitért arra is, hogy jelenleg zajlik egy 125 milliárd forintos iskolafejlesztési program: több mint 80 milliárd az állami iskolákat, a fennmaradó összeg az egyházi és alapítványi iskolákat érinti. A fejlesztéseknek köszönhetően minden ötödik diák iskolai környezete megújul.

Rétvári beszámolt a költségvetési forrásból megvalósuló torna-, tanterem és uszodafejlesztésekről is, az első ütemben 22 milliárdot, a másodikban 16 milliárdot fordítanak erre a célra. Az államtitkár azt is mondta, hogy a köznevelés digitális fejlesztése során a múlt tanévben 50 ezer laptopot osztottak ki hazai és uniós forrásból. Emellett 24 ezer táblagépet, 5 ezer projektort, 3 ezer interaktív táblát és 14 ezer asztali számítógépet is eljuttattak az iskolákba, összesen 33 milliárd forint értékben.

 

Forrás: vg.hu

További programok »

Itthon

FEL