Rendőrségi akció a balesetek megelőzéséért

2017. november 19. 17:12 | behir

A közlekedőket segítő országos akcióra hívták fel a figyelmet a rendőrök Békéscsabán.

A biztonságos közlekedés egyik alapfeltétele, hogy a közlekedők jól lássanak és láthatóak legyenek - olvasható a police.hu oldalán. Ennek ősszel és télen különösen nagy jelentősége van. A járműveket tanácsos átvizsgáltatni, a fényszórók, a világítások működését, a szélvédők, ablakok állapotát szakemberrel ellenőriztetni. A kiégett izzókat feltétlenül ki kell cseréltetni, a fényszórókat be kell állíttatni, szükség esetén meg kell tisztítani. A járművezetőknek pedig ajánlott megvizsgáltatniuk a látásukat, hiszen ezekben a hónapokban a nappalok jóval rövidebbek, többet kell szürkületben és sötétben vezetni, mint az év más időszakában.

Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság által támogatott „Látni és látszani” kampány ebben segít a közlekedőknek. A programban résztvevő szervizek és optikák díjmentes vizsgálatokkal várják a járműtulajdonosokat, járművezetőket. A lehetőséget a Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának rendőrei november 17-én, Békéscsabán közúti ellenőrzés közben ajánlották a járművezetők figyelmébe. A szabályosan közlekedőknek láthatósági mellényt ajándékoztak.

 

 

Békés megyében Békésen, Gyulán, Mezőberényben és Szarvason vannak olyan autószervizek, ahol a szakemberek ingyen megvizsgálják a járművek világítóberendezéseit, szélvédőit. Díjmentes látásvizsgálattal pedig két békéscsabai optika várja az érdeklődőket. A kampány, amelynek weboldalán az akcióban résztvevő vállalkozások, cégek címe is megtalálható, december 8-ig tart.

 

További programok »

FEL