Rendőrkézen a pénztárcatolvajok

2019. augusztus 16. 09:37 | behir

Battonyán egy nő, Gyulán egy férfi pénztárcáját lopták el. A nyomozás mindkét esetben eredményes volt, a bűncselekmények gyanúsítottjait a rendőrök elfogták.

Ellopták egy nő pénztárcáját 2019. augusztus 14-én, Battonyán. A nő egy boltban vásárolt, majd miután fizetett és kiment az üzletből, két nő lépett oda hozzá, hogy segítsenek neki kipakolni a bevásárlókocsiból. Eközben elvették tőle a pénztárcáját, amit elvittek. A tárcában a készpénzen és iratokon kívül volt egy bankkártya is, ami mellett egy cédulán ott volt a PIN-kód. A nők még aznap este több tízezer forintot vettek le a bankkártyához tartozó számláról és vásároltak is a kártyával. Később már nem tudtak, mert a tulajdonos letiltatta.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei egy nap alatt azonosították és elfogták a két battonyai nőt. Hasonló eset történt 2019. augusztus 15-én, Gyulán is. Egy sörözőből ellopták egy férfi pénztárcáját, amit a pulton felejtett. A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei 4 órán belül Gyulán, a vasútállomáson elfogták a bűncselekmény gyanúsítottját. A férfi a tárcából kivette a pénzt és a pénztárcát az iratokkal együtt az Epreskert utcában eldobta.

A battonyai lopás gyanúsítottjai ellen a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság, a Gyulán történt esetben pedig a Gyulai Rendőrkapitányság indított büntetőeljárást. A rendőrség a lopások kapcsán kéri, hogy mindenki vigyázzon a személyes dolgaira, értékeire! Pénztárcákat, telefonokat, táskákat még rövid időre se hagyjanak sehol őrizetlenül, a bankkártyák mellett pedig ne tartsák ott a PIN-kódot!

Forrás: police.hu

 
 

 

További programok »

Itthon

Közös kerékpározással hívták fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre

Az Autómentes Nap délutánján több, mint száz kerékpáros hívta fel a figyelmet a biztonságos és környezetbarát közlekedési formára. Békéscsaba önkormányzata a Fenntartható Térségért Alapítvánnyal együttműködve azzal a céllal szervezett motorokkal biztosított felvonulást, hogy népszerűsítse a kerékpározást.
2019. szeptember 22. 19:05
FEL