Rendkívüli szünet a békési óvodákban és bölcsődékben

2020. március 15. 21:12 | behir

Kálmán Tibor polgármester vasárnap délután videóüzenetben tájékoztatta a békési lakosságot a következő héten életbe lépő változásokról.

A polgármester rendkívüli szünet rendelet el március 17-től a város bölcsődéiben és óvodáiban.

- A szünet 15 napig, vagyis március 31-ig tart. Amennyiben esedékes lehet a hosszabítás, öt nappal a jelzett határidő előtt értesítjük a lakosságot - mondta el Kálmán Tibor.

Az óvodák március 17-én még ügyeletet látnak el, ezt követően a gyermekek felügyeletéről a szülőknek kell gondoskodniuk. Ez alól kivételt a járvány elleni védekezésben részt vevő személyek képeznek. A bölcsődei, óvodai és iskolai étkeztetés kapcsán az intézményvezetők a konyhákkal és szolgáltatókkal egyeztetve mérik fel az igényeket. Ahol a gyermekek otthoni étkeztetése nem megoldható, a szülőknek, gondviselőknek kell jelezniük az intézmény felé.

Márc 17-től bezárnak a városi idősklubok, ugyanakkor a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ vállalta az otthoni ápolás szolgálatát. A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ, a Jantyik Mátyás Múzeum, a Békés Városi Püski Sándor Könyvtár, valamint a Békési Civil Szervezetek Háza a nagyobb rendezvények elhalasztása mellett a megszokott rend szerint üzemel. 

A város egészséügyi ellátása is a szokott rendben folytatódik. A polgármester arra hívtak fel a lakosság figyelmét, hogy a rendelőt csak a legszükségesebb esetben keressék fel, amennyiben pedig gyanús tüneteket észlelnek, telefonon egyeztessenek háziorvosukkal

Az uszoda és a gyógyfürdő is a megszokott rend szerint üzemel, mindkét intézmény esetében fokozott figyelmet fordítnak a higiéniás előírások betartására.

- A polgármesteri hivatal fogadási rendje sem változik, mégis arra kérem a lakosságot, hogy csak szükséges esetben keressék fel a hivatalt vagy bármely más városi intézményt. Amennyiben lehet, az elektornikus ügyinézést részesítsék előnyben - hívta fel a figyelmet a Kálmán Tibor

A polgármester tájékoztatja végén fokozott figyelmet kért a békésiektől, különös tekintettel az idősekre, akik a koronavírus elsődleges veszélyeztetettjei.

 

Forrás: Békés Város

További programok »

Itthon

Dr. Kulcsár László: Az élelmiszer hosszú távon biztosított Békés megyében

Hazánk önellátottsága mintegy 120 százalékos az alapvető élelmiszerekből. A mostani veszélyhelyzetben különös jelentősége van ennek. A hazai és ezen belül a Békés megyei agrárgazdasági szereplők biztosítják a lakosságnak az élelmiszereket.Többek között erről is beszélt közleményében dr. Kulcsár László, a MAGOSZ országos alelnöke, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés megyei elnöke.
10:19
FEL