Rendhagyó futással emlékeztek nemzeti ünnepünkre a diákok

2018. október 20. 10:26 | Gyemendi Réka

Az Erzsébethelyi Általános Iskola idén is megrendezte ünnepi stafétafutását az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékezve. A Tünde utcai futópályán 1-8. évfolyamos diákok mérték össze erejüket.

Az intézményben már régi hagyomány, hogy futóversenyt rendeznek nemzeti ünnepünk alkalmából. Az időjárás nem volt kegyes hozzájuk, hiszen már korán eleredt az eső, de ez sem szegte kedvét a résztvevőknek. Debreczeni Dezső, az Erzsébethelyi Általános Iskola testnevelő tanára elmondta: a rossz idő miatt az iskola nagy része a reggeli buszokkal visszament, így idén csak a futók vettek részt a megmérettetésben.Úgy fogalmazott: az esőben futásnak is megvolt a maga hangulata, hiszen ilyen még sosem történt.

A versenyen - ahol a diákok jelképesen 1956 métert futottak - öt fős csoportok indultak. A váltóban elsőként induló tanulókat kivéve minden diák 400 métert teljesített. Debreczeni Dezső úgy gondolja: ez egy méltó módja a megemlékezésnek, a gyerekek pedig átérzik, hogy miért futnak, és hogy miért pont ennyit. Hozzátette: a rendezvénynek minden évben nagy sikere van, a diákoknak ez nagy élmény.

Idén a legtöbb első helyezést a Madách utcaiak gyűjtötték be, összesen négyet, de a Rózsa utcaiak is csak egy aranyéremmel maradtak le tőlük. Az eredményhirdetésen a pedagógus megköszönte a részvevők hozzáállását, a szervezők pedig  minden csoportot ajándékkal és oklevéllel jutalmaztak.

A versenyt követően filmvetítést is tartottak a diákoknak az intézményben, ahol egy rendezővel is lehetőségük volt beszélgetni.

 

További programok »

FEL