Rendészetis diákok táboroztak Békéscsabán

2024. június 24. 07:25 | behir.hu

Riadók, lövészet és intézkedéstaktikai képzés is színesítette azt a háromnapos tábort, amelyet a Békéscsabai Szakképzési Centrum és a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság közösen szervezett rendészeti szakos diákoknak Békéscsabán.

A Nemes Tihamér Technikum és Kollégium, valamint a Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium 11. osztályos rendészeti szakos tanulói vettek részt június 17-e és június 19-e között azon a háromnapos táborozáson, amelyet már hagyományosan szerveznek meg a nyár első felében - számolt be róla a rendőrség. A program célja, hogy a diákok jól érezzék magukat, emellett hasznos ismereteket szerezzenek a rendvédelemről. Az elméleti és gyakorlati foglalkozások között volt intézkedéstaktai képzés, lövészet, fizikai állóképesség-felmérés, de a rádióforgalmazás rejtelmeibe is betekintést nyerhettek a résztvevők. A táborozóknak arra is lehetőségük nyílt, hogy ellátogassanak a Békés Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe.

Az előadások között szerepelt többek között a drogprevencióval, az iskolai erőszakkal és az online tér veszélyeivel kapcsolatos tájékoztató is. A tábort színesítette, hogy a diákoknak mindkét nap egy vidám csapatépítő bográcsozás után éjszakai őrszolgálatot kellett adniuk 22 óra és 6 óra között. Két különböző napon riadó is volt, az egyik éjjel 1 óra 30 perckor, a második hajnali 3 órakor. Az ezekhez kapcsoló feladatokban, ha álmosan is, de nagyon lelkesen, örömmel vettek részt a fiatalok. A zárórendezvényen minden diák emléklapot kapott, ami igazolta, hogy a sikeresen teljesítette a gyakorlatokat.

További programok »

Oktatás

Felvételi ponthatárok: Július 24-én Pontváró buli a CsaKK Stégen

Július 24-én, szerdán hozzák nyilvánosságra a felvételi ponthatárokat. Az EBI - Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért idén is Pontváró bulit szervez a CsaKK Stégen, ahol bemutatókkal, pályaválasztási börzével és koncertekkel is várják az érdeklődőket.
2024. július 22. 13:42
FEL