Rendben zárult Békéscsabán a szavazás

2022. április 3. 20:02 | Vincze Attila

Egy rendkívüli incidenstől eltekintve rendben zajlott az országgyűlési választás, valamint a népszavazás Békéscsabán. A szavazókörök zárása után a helyi választási iroda vezetőjét, dr. Bacsa Vendelt kérdeztük.

Dr. Bacsa Vendel az részvételi adatokról elmondta, hogy hasonlóak a számok a 2018-as országgyűlési választásokéhoz, amelyből szerinte látszik, hogy a választópolgárok aktívak voltak. Ennek ellenére hosszú sorok nem alakultak ki a csabai szavazökörökben.

Közölte, hogy Békéscsabán 19 órára mind a 69 szavazókörben rendben lezajlott a szavazás. Kiemelte, hogy rendkívüli esemény csupán egy esetben történt a városban, amikor a reggeli órákban egy szavazatszámláló bizottsági tag rosszul lett, akit a mentők elvittek. A szavazást ott sem kellett felfüggeszteni, mivel a bizottság megfelelő létszámmal jelen volt.

A helyi választási iroda vezetője kitért arra is, hogy egy kampánnyal kapcsolatos kifogás történt még a tegnapi nap folyamán, amikor is az egyik jelölőszervezet plakátját rongálták meg ismeretlenek, de ezt bizonyítottság hiányában végül elutasították.

Hozzátette: az első eredmények várhatóan este 9-10 óra körül érkeznek majd be a helyi választási iroda központjába, a választás végeredményéről pontosabb képet véleménye szeirnt csak éjfélkor, vagy még később kaphatunk. 

További programok »

FEL