Remek szereplést vívtak ki

2016. május 24. 11:35 | Fekete Kata

Kadét és junior válogatókkal folytatódott a pontvadászat immár a 2016-17-es szezonra.  A Gerevich Aladár sportcsarnokban 66 lány és 81 fiú kezdte a kadét előválogatót a minap.

A fiúk mezőnyében Keszthelyi Zsombor 13 évesen kezdte meg ebben a korosztályban a tapasztalatgyűjtést. Ötven százalékos teljesítménnyel került fel a táblára, ahol legyőzte az MTK-s Csiszért, majd egyetlen találattal alul maradt Osman (MTK) ellenében. A vigaszágon először legyőzte a tatabányai Kapuit, majd szoros vereséget szenvedett a székesfehérvári Szücstől (14-15). Zsombor 22. helyezésével teljesítette a kitűzött célt – tájékoztatott Galli Zsolt, az Alföld Vívó Akadémia vezetedzője.

A lányok mezőnyében négy AVA-s lány indult a versenyen, feléjük jóval nagyobb volt az elvárás. Ennek megfelelően hárman is döntőbe jutottak. Dékány Kinga és Kazár Dóra egyenes ágon, Petri Renáta kis vargabetűvel, vigaszágon. Kinga ezúttal nem érezte a válogatott tatabányai Gnám ellen a ritmust, így a hetedik helyen zárt. Renáta és Dóra egymás ellen kezdte a döntőt, s ezúttal a lendületben lévő Renáta győzött, Dórinak ezen a napon ez volt az egyetlen veresége, ötödök lett. Reni ahogy a VB-n, ezúttal is jobbnak bizonyult Gnámnál. Az aranyéremért válogatottbeli társával, Borsodyval (BVSC) találta szemben magát, kettejük sokadik csatáját ezúttal a fővárosi vívó nyerte. Három csabai a döntőben, ezüstéremmel, kiváló eredmény.

Vasárnap a juniorok lepték el a pástokat. A fiúknál (bár itt már inkább férfiakról kell beszélni), 77 vívó kezdte meg a küzdelmeket. Keszthelyi Zsombor és Mecskó Máté is sikerrel vette az első akadályt. A táblán Máténak nem volt szerencséje, a későbbi döntős MTK-s Stubnya legyőzte. Zsombor papírforma győzelmet aratott a szombathelyi Sántha ellen, majd szoros csatában legyőzte az esélyesebb vasasos Sárosdit. A junior Európa bajnok, VB. ezüstérmes Bakost is komoly erőfeszítésre késztette, a 15-11 arányú vereségért nem kell szégyenkezni. A vigaszágon a már fáradt Zsombor kikapott az előző nap ezüstérmet szerző hiperes Pulittól, így 17. lett a juniorok között.

A lányok 72 versenyzőt számláló mezőnyében hat csabai lánynak szurkolhattunk. Ezen a napon is ketten jutottak egyenes ágon döntőbe, egyikük ezúttal is Kazár Dóra volt, másikuk ezúttal a magára találó Petri Renáta. A döntőben mindketten szoros csatában győztek, Renáta a Fless vívóját, Kolczonait múlta felül, Dóra a kétszeres VB. ezüstérmes miskolci Nagy Kingát (igazi bravúr!). Ezt követően újra egymással kellett farkasszemet nézniük, ezen a napon Dóra győzött. A döntőben sajnos ezúttal is fővárosi győzelem született, az MTK-s Muhari nyerte a junior versenyt. Dóra ezüstérme, Renáta bronza szép zárása volt a hétvégének.

 

Eredmények:

Kadét női párbajtőr (66 vívó):

2. Petri Renáta

5. Kazár Dóra

7. Dékány Kinga

24. Csiaki Dorottya

Kadét férfi párbajtőr (81 vívó):

22. Keszthelyi Zsombor

Junior női párbajtőr (72 vívó):

2. Kazár Dóra

3. Petri Renáta

13. Dékány Kinga

21. Balog Alexandra

32. Csiaki Dorottya

55. Keszthelyi Zorka

FEL