Rekord bevétel a jótékonysági bálon

2016. január 24. 14:12 | behir.hu

Minden eddiginél több adomámy gyűlt össze a szombat esti Békéscsabai Városi Jótékonysági Bálon - számolt be róla Szarvas Péter polgármester. Idén tíz gyémánttámogató legalább száz-százezer ajánlott fel és még ott van a többi jegyvásárlás is. Így a bevétel várhatóan csaknem duplája lehet a tavalyinak.   Minden eddigi

Minden eddiginél több adomány gyűlt össze a szombat esti Békéscsabai Városi Jótékonysági Bálon - számolt be róla Szarvas Péter polgármester. Idén tíz gyémánttámogató legalább száz-százezer ajánlott fel és még ott van a többi jegyvásárlás is. Így a bevétel várhatóan csaknem duplája lehet a tavalyinak.

- Minden emberben ott lapul egy alapvető ösztön, hogy segítsen a másikon. Lehet, hogy néha nem így tűnik, de attól még igaz. Ha egy hegymászó eltűnik, az emberek keresést szerveznek. Ha egy földrengés romba dönt egy várost, az emberek a világ minden részéről vészhelyzeti ellátmányt küldenek. Ez annyira alapvető emberi, hogy kivétel nélkül megtalálható minden kultúrában  idézte a városvezető Andy Weir, amerikai író szavait. Nem véletlenül. A tegnapi bál bevételéből ugyanis a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesületét támogatja a város. Az egyesületnek már csak a neve szól az eredeti hivatásáról. Létrejöttük óta sokkal összetettebb feladatokat látnak el, hiszen gyermekek és fiatalok testi, lelki fejlődési igényeinek kielégítése mellett az eltérő fejlettség kompenzálása, a beilleszkedési folyamat segítése a fő céljuk. Az egyesület közösséget szeretne szervezni az elszigeteltnek számító társadalmi csoportból, amelyben autista és súlyosan mozgás és/vagy értelmi fogyatékosok is helyet kapnak, de kisebb lemaradások leküzdésében is tudnak segíteni. A munkájukról a 7.Tv Híradójában is beszámoltunk a napokban.

 

 

További programok »

FEL