A hűsítő habok közé menekülnek a hőség elől a békésiek

2024. június 22. 15:30 | Fajó Attila

Továbbra is kitart a nyári nagy meleg. A köztereken megjelentek az első felállított párakapuk és a strandok is virágkorukat élik, hiszen sokan keresnek enyhülést a vízben.

A héten beköszöntött hazánk első igazán nagy hőhulláma, amely ellen az utca embere is igyekszik felvenni a harcot. Békéscsabán a kihelyezett párakapuk nyújtanak - ha csak néhány másodpercre is - enyhülést a forróságban.

A térség turisztikai zászlóshajóján, a Gyulai Várfürdőben egyhetes csúszást tapasztaltak a vendégek a szezon nyitást illetően. Ennek oka a meghosszabbodott tanév - mondta el Kun Miklós igazgató, aki a fürdőzők igényeit is ismertette.

- Az idősebb generáció képviselői a nyugalmat keresve jönnek ide, ők nem pártolják a hangos, zajos rendezvényeket. A fiatalabb vendégeink, kisgyermekes családok jobban élvezik a nyüzsgést. Ők kedvelik a zenés eseményeket, előadásokat - mondta el a várfürdő vezetője. 

Galéria

 

További programok »

Gyula

Pénteken kezdődik a XII. Gyulai Végvári Napok programsorozata

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Gyulai Végvári Napokat hétvégén. A rendezvény célja, hogy emléket állítson annak az eseménynek, amikor a törökök elfoglalták a Gyulai Várat. Szombaton este 20 hagyományőrző csoport 250 hagyományőrzője idézi fel 1566-os ostromot egy látványos hadijátékon keresztül, majd vasárnap este a vár visszafoglalását is megtekinthetik az érdeklődők. Emellett a szervezők családi és színpadi programokkal is várják a látogatókat.
2024. július 22. 16:22
FEL