Regionális páros és egyesített bowlingversenyt rendeztek Gyulán

2024. április 20. 15:45 | behir.hu

Ismét bowlingversenyt szervezett Gyulán, a Bowling Factory-ban a Magyar Speciális Sportolók Szövetsége és a Harruckern SE Gyula.

A verseny célja az volt, hogy lehetőséget biztosítsanak az értelmi fogyatékossággal élő sportolóknak és hogy a Speciális Olimpia mozgalmat és a bowling sportágat népszerűsítsék. 

– A Speciális Olimpia szellemisége a sporttal, a sportolás által ébresztett tudatossággal, tettrekészséggel és küzdeni akarással változtatja meg az emberek életét. Buzdítja és erőt ad az értelmi fogyatékossággal élőknek, küzd elfogadtatásukért, egymás megértésének és tiszteletének fontosságát hangsúlyozza világszerte – hangzott el az pénteki eseményen.

A magyar sportolók a legutóbbi Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon, Berlinben, 2023 nyarán összesen 74 db érmet szereztek. A bowling versenyzők 2 db bronzéremmel, valamint 3 db 5. helyezéssel, 1 db 6. helyezéssel, és 1 db 7. helyezéssel vették ki a részüket a sikerből. 

Galéria

Fotók: Rusznyák Csaba

 

Forrás: Gyulai Hírlap

További programok »

Gyula

Átadták a Gyulai Várfürdő felújított főépületét - galériával

Ünnepélyes keretek között adták át a Gyulai Várfürdő fejlesztésének második ütemét szerdán. A beruházásban a Békés Vármegyei Központi Kórház egykori reumatológiai szakrendelőjét közel egymilliárd forintos hazai forrásból alakították át. A fejlesztés által bővült a téli pihenő területe is.
2024. május 29. 18:01
FEL