Régi menetrend, változatlan járatszám – nem változik jövőre a csabai közlekedés

Változatlan jegyárak, tarifák és buszállomány mellett 2018. január elsejétől továbbra is a DAKK Zrt. üzemelteti a helyi buszközlekedést – jelentette be Szarvas Péter csütörtökön, sajtótájékoztatón.

Békéscsaba polgármestere kifejtette: idáig bizonytalan volt, hogy jövő év elejétől melyik társaság működteti a közösségi közlekedést a városban, mivel az önkormányzat DAKK Zrt-vel kötött szerződése lejárt, a kiírt pályázatra pedig senki nem jelentkezett. Emiatt a városvezetés tárgyalásokat kezdeményezett az eddig szolgáltatást végző céggel az ellátás biztosításáért és a szerződés meghosszabbításáért. A polgármester bejelentette: van még néhány kérdés, amit tisztázni kell a társasággal, azonban január elsejétől zavartalanul folytatódik a tömegközlekedés a városban.

– Az utasok felé nyújtott szolgáltatás néhány elemét kell még átbeszélnünk a közeljövőben. Emellett tárgyalunk az indokolt költségekkel kapcsolatos ellentételezés összegéről is, mert a DAKK Zrt. kevesli azt, amit az önkormányzat megajánlott – fogalmazott Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

 

Megosztás:

Címke: , ,