Régi fényében a Tavaszi Sportgála

 Újra futók és gyaloglók a belvárosban

Szombaton rendezik Békéscsabán a 37. Nemzetközi Gálát.

Huszonkilencedik éve ugyanezen a kitűnő versenypályán küzdenek a sportolók. Többször nyert itt a lengyelek többszörös olimpiai bajnoka, a kiváló Robert Korzeniowski, a finnek világbajnoka, Sari Essayah, a csehek kiválóságai Jozef Priblinec olimpiai bajnok és Roman Mrazek világbajnoki ezüstérmes, valamint a magyar gyaloglás legendás alakjai, csupán néhányat említve közülük: Sátor László, Urbanik Sándor, Rosza Mária, Ilyés Ildikó, Szebenszky Anikó,Czukor Zoltán,és Dudás Gyula, Madarász Viktória, akiknek most is szurkolhatunk

Az országos bajnokság díszvendégei Urbanik Sándor, sokszoros országos bajnok, országos csúcstartó, olimpiai VIII. helyezett gyalogló, aki gyaloglóbíróként is közreműködik. Máig megdönthetetlen országos csúcsok tulajdonosa, többek közt a 1997-ben Podebradyban felállított 20 km-es gyaloglás 1:20:41-es időeredményével. A nevéhez fűződik három utánpótlás és hét felnőtt országos csúcs. Kiváló példa most is a fiatalok előtt, hiszen egy multi cég sikeres középvezetője.

Felesége Rosza Mária, aki ma a klubunkban edzőként tevékenykedik, több országos bajnok tanítványt nevelt már. Pályafutása alatt kiemelésre méltó az 1995-ben a göteborgi világbajnokságon elért VII. helyezést érő, máig megdönthetetlen országos csúcsa 10 km-es gyaloglásban, a 42:34-es időeredmény. 1 utánpótlás és 4felnőtt országos csúccsal büszkélkedhet a sok bajnoki győzelem mellett. Sátor László sokszoros országos bajnokunk, aki azon kevesek közé tartozik Dr. Urbán Ákos gyalogló szakágvezetővel, Szűcs József és Antal Andor edzőkkel együtt, akik minden versenyünkön jelen volta eddig a 36 év során.

A gyalogló számokban az ország teljes mezőnye itt lesz, hiszen felnőtt 20 km-es egyéni és csapatbajnokság, valamint a Fiatalkorúak Hosszútávú Országos Bajnokság rendezését is elnyerte a klub a Magyar Atlétikai Szövetségtől. 
A riói szintesek számát tekintve a magyar atlétika legerősebb sportága a gyaloglás. Neveztek az eddigi magyar szintesek közül: 
Madarász Viktória (20 km gyaloglás – 1:31,31),
Kovács Barbara ( 20 km gyaloglás – 1;35:10 )
Helebrandt Máté (20 km gyaloglás – 1:23,04), (50 km gyaloglás 3;53:54)
Srp Miklós (50 km gyaloglás – 4:01,44) 
Rácz Sándor (50 km gyaloglás – 4;05:03)
Venyercsán Bence (50 km gyaloglás – 4;02:35 óra)

A szintért Lengyelországból , Szlovákiából és Ukrajnából is érkeznek a versenyre. Az Evo-Chip Timing Team időmérő partnerünk jóvoltából élőben figyelhetik a 20 km-es gyaloglás nemzetközi versenyszám alakulását április 30-án. 

Folytatva a hagyományt, immár 14. alkalommal rendezik meg a 2 kilométeres gyaloglóversenyt és 22. alkalommal a futóversenyt: 6 kilométeren iskolai, családi valamint céges váltóban. Ebben a számban erős mezőny várható, hiszen a névadó Csaba Center Invest jóvoltából pénzdíjas a verseny. Az AutóMobil Körös Kft. pedig a teletankos hétvégi Skoda tesztautó ajándékkal jutalmazza a legjobbakat. Igazoltak körében magyar kiválóságok küzdenek az elsőségért. Amatőrök között is éles küzdelem várható mindkét nemben. Újra sok tehetséges versenyzőt láthat a békéscsabai sportszerető közönség – számolt be a közelgő futóversenyről dr. Ferenczi Attila klubelnök.
 

Megosztás:

Címke: , ,