Atlétika: Kovács Barbara országos bajnok

2021. február 23. 09:51 | Kovács Dávid

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club gyaloglója egyéni csúccsal nyerte a 3000 méteres gyaloglást a hétvégi országos bajnokságon és megfelelően hangolt a közelgő olimpiai kvalifikációs versenyre.

Kovács Barbara nem teljesen egészségesen állt rajthoz, így különösen nagy bravúr a sikere. Fél távig vezetett is, majd a honvédos Récsei Rita iramot váltott és az élre állt - írja az egyesület beszámolója. Kívülről úgy látszott, hogy a csabaiak versenyzőjén kijön a megfázás, de nem így történt, mert az utolsó három körben kemény iramot diktálva, magabiztosan nyerte a bajnokságot. Ez pedig erőt és önbizalmat adhat a közel négy hét múlva rendezendő olimpiai kvalifikációs versenyéhez.

Rúdugrásban Döme Adél 3,40 méteres eredménnyel egyéni csúcsot döntött és a 11. helyen végzett, Erős Eszter mögötte ugyanilyen eredménnyel a 12. lett.

 

Sport

Labdarúgás: Élre ugrott a Schindler Szabolcs vezette Vasas az NB II-ben

Schindler Szabolcs a 2020/21-es szezont még a Békéscsaba 1912 Előre élén kezdte meg, de egy megkeresést követően vállalta, hogy idény közben átveszi a feljutást megcélzó Vasas gárdáját. Az angyalföldiek csupán 11. helyen álltak az NB II-ben, amikor kinevezték az új vezetőedzőt.
2021. március 4. 07:34
FEL