Atlétika: Kovács Barbara országos bajnok

2021. február 23. 09:51 | Kovács Dávid

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club gyaloglója egyéni csúccsal nyerte a 3000 méteres gyaloglást a hétvégi országos bajnokságon és megfelelően hangolt a közelgő olimpiai kvalifikációs versenyre.

Kovács Barbara nem teljesen egészségesen állt rajthoz, így különösen nagy bravúr a sikere. Fél távig vezetett is, majd a honvédos Récsei Rita iramot váltott és az élre állt - írja az egyesület beszámolója. Kívülről úgy látszott, hogy a csabaiak versenyzőjén kijön a megfázás, de nem így történt, mert az utolsó három körben kemény iramot diktálva, magabiztosan nyerte a bajnokságot. Ez pedig erőt és önbizalmat adhat a közel négy hét múlva rendezendő olimpiai kvalifikációs versenyéhez.

Rúdugrásban Döme Adél 3,40 méteres eredménnyel egyéni csúcsot döntött és a 11. helyen végzett, Erős Eszter mögötte ugyanilyen eredménnyel a 12. lett.

 

További programok »

Sport

"A küzdősport iskolai oktatása nem szólhat arról, hogy ki kit ver meg!"

A karate elemek oktatásának egyre nagyobb szerep jut az oktatási intézmények testnevelés óráin. A karate kerettantervet már akkreditálták, így elkezdődött az „aprópénzre váltása” ennek a fontos munkának, vagyis, hogy egyre több iskolában és egyre nagyobb mértékben kerüljön sor a karate elemek oktatására. Gregor László kérdéseire sensei Csákvári László VIII. DAN karatemester válaszolt.
2021. július 29. 18:17
FEL