Rászoruló gyerekeknek gyűjtenek a patrióták

2021. november 11. 19:40 | behir.hu

Ismét elindítja „Ajándékozz örömet a Békés megyei gyermekeknek” névre keresztelt jótékonysági akcióját a Patrióta Békéscsaba Egyesület – közölte csütörtökön a szervezet. 

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben azt írják: szeretnék, ha a tavaly nagy népszerűségnek örvendő kezdeményezés idén szeretnék még sikeresebb lenne. Az előző évben annyi mikuláscsomag, csokoládé és meglepetés gyűlt össze a békéscsabaiak segítségével, hogy nemcsak a békéscsabai gyermekosztályra, hanem a gyulaira is jutott belőle.

A szervezet ezúttal is ember méretű adománygyűjtő mikulásokat helyezett el városszerte, ezekbe december 6-ig várják az adományokat. Arra kérik az adakozni vágyókat, hogy csatlakozva a kezdeményezéshez, apróbb ajándékokat, csokoládékat vagy mikuláscsomagokat helyezzenek bele, ezeket az egyesület személyesen szeretné átadni a Békés Megyei Központi Kórház dr. Réthy Pál tagkórház gyermekosztályán azoknak gyermekeknek, akik nem tölthetik szeretteik
társaságában az ünnepeket.

A szervezet együttműködik a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központtal is, ezért az, aki nagyobb felajánlással szeretné támogatni a kezdeményezést, jelezze szándékát a Patrióta Békéscsaba Egyesület Facebook oldalán üzenet formájában, ők pedig eljuttatják a felajánlást a rászoruló családoknak.

A gyűjtőpontok idén a Csaba Centerben található Spar üzlet bejáratánál, az Univerzál áruháznál és a TESCO-ban az E-Store bejáratánál találhatók meg.

Ezzel még nincs vége: az egyesület ebben az évben a Békéscsabai Diákönkormányzat diákjaival együtt csomagolták be a mikuláscsomagokat, melyeket közösen szeretnének felajánlani az 'Ajándékozz örömet a Békés megyei gyermekeknek" programban. Arról is írtak, hogy már az új DÖK vezetéssel is szorosabbra fűzték a kapcsolatot, illetve tapasztalatot is cseréltek az elmúlt időszak eseményei kapcsán. 

További programok »

Itthon

Jutott és maradt is? - Így alakult az idei turizmus

Több vendég kevesebb vendégéjszakát töltött el októberben a kereskedelmi szálláshelyeken, ahol eltérően alakult a belföldi és külföldi forgalom. A belföldi vendégek száma ugyanis 17 százalékkal csökkent, miközben a külföldieké 27 százalékkal emelkedett. Széchenyi Pihenőkártyából az egy évvel korábbinál 28 százalékkal kevesebb árbevétel származott, miután 2,1 milliárd forintot fizettek a kártyatulajdonosok a szálláshelyeken – derül ki a KSH mai gyorsjelentéséből.
10:12
FEL