Adventi hangulattal készül a gyulai Almásy-kastély

2023. december 1. 17:04 | Vincze Attila

Karácsonyi varázskastély címmel hirdetett adventi programsorozatot a gyulai Almásy-kastély. Az intézmény december 2. és január 7. között szombatonként adventi vásárral, kézműves ajándékműhellyel, valamint ünnepi installációkkal várja a látogatókat.

Nagy erőkkel készültek pénteken az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. szakemberei, hogy minden készen álljon az Almásy-kastély parkjában a szombati adventi vásárra. Az intézmény karácsonyi installációi közül pedig több már teljes egészében megcsodálható volt. Ezúttal az ünnep hangulatát többek között egy téli falut ábrázoló terepasztal, a Mikulás postaládája, valamint különleges fotópontok jelenítik meg. Például téli felhőkkel és angyalszárnyakkal is fotózkodhat az, aki ellátogat a kastélyhoz. A fogadótérben pedig ezúttal a Mikulás hálószobája kapott helyet, ahová december 9-én 17 órakor a nagyszakállú is ellátogat majd. 

Az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője a behir.hu-nak elmondta: az Almásy-kastély ebben az évben is csatlakozott a cipősdoboz akcióhoz, az adományokat a Mikulás karácsonyfája alatt gyűjtik december 18-ig. Fábián Tamás kiemelte, a készülődést a karácsonyi vásár, valamint az épület és a park dekorációja mellett a Stefánia-szárny szombati eseményei is segítik.

– A csemegetárban olyan kézműves tevékenységeket nyújtunk az érdeklődőknek, amelyek segíthetik a karácsonyi készülődést. Lesz ezek között a karácsonyi ajándék csomagolásához nyújtott támogatás, de karácsonyi díszeket is lehet majd készíteni – részletezte.

A kastélypark és az épület belső dekorációi az adventi időszakot követően, vízkeresztig hirdetik majd a karácsonyi hangulatot. A részletes programokról itt tájékozódhat.

 

Galéria

További programok »

Gyula

Parasport délelőtt Gyulán

Sportdélelőttöt rendeztek a magyar parasport napja alkalmából a gyulai Prohászka Zsolt Tornacsarnokban. A rendezvényen a Pánczél Imre Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani tagintézmény tanulói ismerkedhettek meg a parasportokkal.
2024. február 21. 14:00
FEL