Rákász Gergely telt házas orgonakoncertet adott Pusztaföldváron

2022. szeptember 19. 18:40 | Csiffáry Zsuzsanna

Telt ház fogadta Rákász Gergely orgonaművészt Pusztaföldváron szombaton este. A helyszín az eső miatt a Magyarok Nagyasszonya templom volt.

Pótszékekkel is várták szombaton este a látogatókat a pusztaföldvári Magyarok Nagyasszonya templomban. Rákász Gergely, orgonaművész úgy fogalmazott, fontos számára a közönség lelkivilága, így egyik célja az, hogy a zenével segíthessen.

– Vannak olyan részei a koncertnek, amelyre egy éve készültünk a csapatommal. Olyan értelemben, hogy mi a koncepciója, miről fogok beszélni, amit aztán átírt a háború. Ez a koncert attól lesz aktuális, hogy reflektálok a most történő dolgokra is – fogalmazott az orgonaművész. 

Rákász Gergely fiatal tehetségeket is támogat a zenei pályán a saját nevét viselő alapítványával, amely határon túli kis településeken élő magyar közösségeknek szervez hangversenyeket. Pusztaföldvárra is érkezett egy tanítványa: Kiss Péter elmondta, hogy a családjának is köszönheti, hogy a zenei pályát választotta, mert egészen kicsi korában elkezdődött a zenei oktatása. A Rákász Gergely Alapítvánnyal, pedig több helyre jutott el, amire önerőből nem lett volna lehetősége. 

– A harmonika, nem annyira a komolyzenei oldaláról ismert, ám az ilyen koncerteken ezt is nagyon jól be tudom mutatni. A műsorral Ttöbbek között Erdélyben is voltunk, ahol olyan gyermekeknek és felnőtteknek mutathattuk meg a klasszikus zenét, akik talán sosem láttak ilyet, és ez hatalmas élmény volt – mondta el Kiss Péter. 

Rákász Gergely éves koncert fellépéseiről itt tájékozódhatnak.  

További programok »

FEL