Pudlik, csivavák, border colliek – Kutyaügyességi versenyt tartottak Gyulán

2020. augusztus 15. 18:12 | D. Nagy Bence

A gyulai Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok adott otthont szombaton a XXIV. Medivid Agility Kupának, valamint a jubileumi XV. ParAgility Kupának. A versenyen összesen 99 eb mérte össze tudását.

Huszonnegyedik alkalommal zajlott agility kutyaverseny Gyulán. Az ebek és a gazdik nemcsak az országhatáron belülről, de külföldről is érkeztek, összesen 99 négylábú versenyzett a különböző kategóriákban.

– Szombaton a kezdő kategóriában értem el első helyezést. Másfél éve versenyzem egy szuka border collieval, akit kutyaiskolába járattunk. Ott találkoztam az agilityvel és megtetszett a sportág – mondta el Peres István, egy fiatal, gyulai versenyző.

A kedvencek elsődleges felosztása méret alapján történt, így gazdáik mini, midi és maxi kategóriákban nevezhették őket. A versenyre látogatók a legkülönbözőbb kutyafajtákkal találkozhattak, így csivavákkal, uszkárokkal, border colliekkal, erdélyi kopókkal vagy briardokkal.

 

Az ebek előtt gazdáik járhatták be a pályát.

 

– A méretbeli kategóriák mellett négy teljsesítményosztályban: a kezdőben, az A1-ben, az A2-ben és a legmagasabb, A3-as kategóriákban indultak el a versenyzők. Emellett tizenötödik jubileumát ünnepelte a ParAgility Kupa is, amelyet idén a koronavírus nehezített, ugyanis az Ausztriából és Belgiumból várt kerekesszékes versenyzők a járványhelyzet miatt nem tudtak eljönni – emelte ki Alt Sándor, a Gyulai Kutyás AgilitySzabadidősport Klub elnöke. Mint mondta, a versenyek során használt műfű már kiöregedett, emiatt csúszik, így a nagyon gyors kutyák nehezebben tudják kontrollálni a mozgásukat. 

A klub elnöke hangsúlyozta, hogy ígéretet kapott egy új műfüves pálya kivitelezésére, amelyet teljes egészében kutyás sportra fejlesztettek ki, így a következő évi ügyességi verseny várhatóan jobb körülmények között zajlik majd.

 

Van, amit nem lehet elég korán kezdeni.

 

További programok »

Gyula

Ezt tegye, ha a COVID-19 tüneteit észleli!

Itt van a koronavírus járvány második hulláma, az országban napról napra több embernél igazolódik a vírusfertőzés. Írjuk, kit keressen és hova forduljon segítségért, ha tüneteket észlel magán.
2020. szeptember 17. 09:55
FEL