Ismét Medivid Agility Kupát és ParAgility Kupát rendeznek a hétvégén Gyulán

2024. április 13. 14:46 | behir.hu

Szombaton és vasárnap rendezi meg a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub a XXVIII. Medivid Agility Kupát és a XIX. ParAgility Kupát Gyulán, a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. A versenyre az ország számos pontjáról és külföldről is érkeztek versenyzők.

Az ország legkiválóbb agility versenyzői állnak rajthoz hétvégén a gyulai Medivid Agility Kupán. A résztvevők több kategóriában is pályára léphetnek szombaton és vasárnap.

– A kutya-gazda párosok teljesítmény szerint kezdő, Agility 1, Agility 2, Agility 3 és ParaAgility osztályokban indulhatnak el. Továbbá a kutyák mérete szerint négy kategóriában, maxi, midi, midi+, és mini osztályokban nevezhettek a résztvevők – mondta Alt Sándor, a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub elnöke. Hozzátette: az esélyegyenlőség jegyében ép és sérült versenyzők együttes részvételével zajlik a kupa.

A pályát akkreditált, minősített bírók állították össze, a gazdák pedig a futam kezdete előtt bejárhatják, memorizálhatják azt. Ekkor még kutya nélkül mennek körbe, majd a kategóriák szerint kezdetét veszi a verseny.

– A1, A2 és A3 kategóriában neveztem, mivel egyaránt vannak profi és kezdő kutyáim – fogalmazott a behir.hu-nak Halász Ildikó, aki rendszeres versenyzője a gyulai kupának.

A szombati nap egyéni jumping futammal kezdődött, majd vasárnap reggel 8:30-tól folytatódik a verseny.

 

Galéria

 

Osgyán Ágnes

További programok »

Gyula

Átadták a Gyulai Várfürdő felújított főépületét - galériával

Ünnepélyes keretek között adták át a Gyulai Várfürdő fejlesztésének második ütemét szerdán. A beruházásban a Békés Vármegyei Központi Kórház egykori reumatológiai szakrendelőjét közel egymilliárd forintos hazai forrásból alakították át. A fejlesztés által bővült a téli pihenő területe is.
2024. május 29. 18:01
FEL