Program-kavalkáddal ér véget a farsangi időszak

2018. február 6. 14:45 | Mikóczy Erika

Lassan a végéhez közeledik a vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig (idén február 14-éig), a nagyböjt kezdetéig tartó farsangi időszak.

A farsang csúcspontja több helyen a karnevál, amit a hagyományok szerint „a farsang farkán”, a farsangvasárnaptól húshagyókeddig tartó utolsó három napon tartanak. Bár a környékünkön nincsenek nagy karneválok, de itt is számos programmal búcsúztathatjuk a telet a következő napokban. Ezek közül szemezgettünk.

Február 9-én, pénteken 17 órától Asszonyfarsang lesz Békéscsabán, a Munkácsy Emlékházban. Az asszonyfarsangon hajdanában a férfiak nem vehettek részt, ez az asszonyok számára az év folyamán az egyetlen alkalmat jelentette, amelyet mulatozással, tánccal, vigalommal tölthettek el.

Békéscsabán a Lencsési Közösségi Házban február 9-én, pénteken 17 órától farsangi bált rendeznek. Február 10-én, szombaton 10-12 óráig családi játszóház lesz Ujj Évával, 16 órától farsangi örömzene a Kemény Gitárklubbal. Február 11-én, vasárnap 9 órától pedig a Természetjáró Kör túrája indul Póstelekre (gyülekező az Arany János Kollégiumnál).

Február 10-én, szombaton 10-13 óráig Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban Narnia Krónikái interaktív családi kalandjátékra várják az érdeklődőket.

Február 10-én, szombaton 19 órától Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központnál télűző kiszebaba-égetés lesz a Tűzkör Dobkör közreműködésével.

Februárt 10-én, szombaton 19 órától a Jaminai Közösségi Házban rendez jótékonysági bált a Békéscsabai Tündérkert Ovi.

Ugyancsak február 10-én, szombaton 18 órától lesz jótékonysági est Gyulán a Vigadóban az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület szervezésében. A jó hangulatról itt az Antovszki Band gondoskodik.

Különleges eseménynek ígérkezik február 10-én, szombaton a Szarvason a Szent Klára Gyógyfürdő által rendezendő Szarvasi Medencés Sárkányhajó Bajnokság, amely reggel 8-tól 17 óráig tart majd.

FEL