Pozitív véleményezés – 19,2 milliárd forint értékben 156 pályázatot támogattak

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program második körében benyújtott pályázatok túlnyomó többségét a Békés Megyei Önkormányzat Területfejlesztési Bizottsága zárt ülésen véleményezte – tájékoztatott közleményében a Békés Megyei Önkormányzat.

A beérkezett 25,8 milliárd összegű, 189 támogatási kérelemből 156 pályázatot véleményeztek a bizottsági tagok pozitívan, ezek összege 19,2 milliárd forint. Ezeket a pályázatokat Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke a Döntés-előkészítő Bizottságban (DEB) is támogatja majd. A bizottság 33 támogatási kérelmet utasított el, ezek összege 6,6 milliárd forint.

A DEB két tagból: a megyei önkormányzat és az Irányító Hatóság delegáltjából álló testület, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatait véleményezi. A bizottság ügyrendje alapján csak az a pályázat kaphat pozitív elbírálást, amelyet mindkét tag támogat, támogatói döntést pedig kizárólag az a pályázat kaphat, amelyet a DEB is támogatott.

Az Irányító Hatóság szándéka, hogy év végéig valamennyi pályázat esetében döntés szülessen, majd a támogatási szerződések aláírása után elindulhat a megvalósítás.

Megosztás:

Címke: , , ,