Potyogó örömkönnyek, szívszorító pillanatok: Tarhoson remekeltek a színjátszók

2022. szeptember 28. 19:00 | behir.hu

Tizenegy településről mintegy 150 fő érkezett izgatottan pénteken a Tarhosi Közösségi Házban megrendezett XIV. Színjátszó Találkozóra. Akár veteránról, akár újoncról legyen szó, mindenki várta már, hogy learassa többhónapos munkájának gyümölcsét, és bemutathassa a találkozóra szánt előadását.

Az egyéni fellépők előadását online formában, videókon keresztül értékelte a szakmai zsűri, míg a csoportos produkciókat a helyszínen láthatta, értékelhette a nagyérdemű. A tétet növelte, hogy Pete László dramaturg, rendező, Szicsek Margit szakpszichológus és Galambosné Varjú Blanka mentálhigiénés szakember mellett a találkozó vándorserlege is árgus szemekkel figyelte az előadásokat a zsűriasztalról.

– A fellépők bemutatták a színpadi műfajok sokszínűségét is. Az egyik pillanatban még hangos nevetéssel telt meg az aula egy klasszikus kabaréjelenetet követően, a másikban már könnyekkel küszködve gondolkoztunk el születésünk, életünk célján. A programot színesítette, hogy a közönség soraiban hirtelen feltűnt a tarhosi aprajafalva, ugyanis óvodások és iskolások is tiszteletüket tették a programsoron – számolt be Nagy Tibor szocális munkás. A szervezők meglepetéskoncerttel is készültek, mely során együtt buliztak kicsik, nagyok, fellépők, segítők és szervezők is.

Ami az előadások értékelését illeti, a zsűri nem volt könnyű helyzetben. Félrevonulásuk után a tagok azonban megosztották döntésüket, mely alapján a csapatverseny vándorkupáját 2022-ben a kiskunhalasi Bárka Integrált Szociális Intézmény égisze alatt működő Szabad Színpad vihette haza, A feltámadás szomorúsága című előadásuknak köszönhetően. Az egyéni kategóriát abszolút elsőként Várkonyi Krisztina Honfoglalás című című produkciója nyerte meg.

Forrás: Nagy Tibor/Mentálhigiénés Egyesület

További programok »

Itthon

Megtartották az Év Kiváló Magyar Méze döntőjét Gyulán

Tavaly 360 mézet, idén 448-at kellett értékelnie a zsűrinek az Év Kiváló Magyar Méze Mézverseny első fordulójában Gyulán, amely új csúcsnak számít. A győztesről a december 3-ai második fordulóban döntenek, míg a hivatalos eredményhirdetést december 10-én, szombaton, a 13. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon tartják meg. A szombati értékelésen 60 munkával kellett a zsűrinek megbirkóznia.
16:08
FEL