Pótsylvester - Az Oscar női változatát viszi színre a Békéscsabai Jókai Színház

2023. április 17. 17:36 | behir.hu

A Sylvester Stallone főszereplésével készült népszerű vígjáték, az Oscar női változatát mutatja be április 21-én a Békéscsabai Jókai Színház. A Lady Oscar című kamaradarabot Radó Denise rendezi, a történet a '30-as évek maffiavilágából napjaink divatvilágába került át.

Seregi Zoltán színházigazgató a próbafolyamat kezdetén elmondta, hagyomány, hogy a Sík Ferenc Kamaraszínházban a két bemutató közül az egyik egy "fergeteges komédia". Legutóbb a Furcsa pár női változatát vitték ott színre, most egy újabb "női darab" következik.

– Lesz poén poén hátán, félreértés félreértés hátán, kavarodás kavarodás hátán, a néző minden pillanatban megdolgoztathatja a rekeszizmát. De ez a legnehezebb műfaj, mert mindent tűpontosan ki kell dolgozni – mondta Radó Denise, aki szerint napjainkban jó legalább egy felhőtlen estét adni az embereknek. A rendező – aki a filmben Lisa Provolone szinkronhangja volt – üdvözölte, hogy híres, jól megírt darabokat „átteszne".

A főszereplőt alakító Komáromi Anett hozzátette: tartás kell ehhez az erős jellemű, kemény, a külsőségekre nagyon adó karakterhez. Lehet lubickolni a szerepben, ugyanakkor nagy nyomás, hogy igazgatni kell a többi szereplőt. A darab követi a film konfliktusait, főszerepet kapnak az egyforma bőröndök, de a helyszín napjaink egy high-tech luxuslakása. 

– Még az okosotthon is megbolondul, a robotporszívó és a légkondi elindul magától, hogy minden fokozza Clara idegállapotát – mondta Egyed Zoltán díszlettervező. Csík György jelmezei – saját szavai szerint – „nagyon extravagánsak, különlegesek, picit elrajzoltak, szoborszerűek".

A darabban minden egy gyanútlan szombat reggel kezdődik, amikor a kis könyvelőgyakornok beállít a félelmetes divatdiktátorhoz, a Lady Mode híres tulajdonosához, hogy fizetésemelést kérjen, mert szeretne megnősülni. Clara Barnier, a hajdani modell hallani se akar róla, főleg mert kiderül, a fiatalember az ő lányát venné el, akivel a mamának egészen más, nagyratörő tervei vannak. Ám Nathan nemcsak lánykérőben van, hanem azt is beismeri, hogy milliókat sikkasztott. Erre a jövendőbeli anyós a rendőrséggel fenyegeti, de amikor kiderül, hogy mindez abból a jövedelemből származik, amelyet a cégben feketén szereztek, csak a beleegyezés marad Clara számára, pláne, hogy a lánya bevallja: gyereket vár. Közben felbukkan Oscar is, aki ahelyett, hogy megoldaná a bonyodalmakat, csak újabb félreértéseket zúdít a szereplők nyakába. 

Komáromi Anett mellett Nagy Róbertet, Csomós Lajost, Katkó Ferencet, Veselényi Orsolyát, Csonka Dórát és Kiss Viktóriát láthatják a nézők.


Forrás: Békéscsabai Jókai Színház

További programok »

FEL