Pontváró Buli – Beléptek a kisbetűsbe

2021. július 23. 09:39 | Such Tamás

Csütörtök este nyolckor hozták nyilvánosságra felsőoktatási intézmények a 2021-es ponthatárokat. Békéscsabán, a korábbi évekhez hasonlóan a Csabagyöngye Stégen rendezték meg a Pont Ott Partit. Boldog piros kalapos fejek hemzsegtek mindenütt.

Az Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért (EBI) és a Budapest Bank által szervezett programra bő százan érkeztek.

Puju Kevin, a Pontváró Buli egyik projektvezetője a rendezvény elején elmondta, egy nagyon színes programmal készültek. A zenei hátteret először a Flyin' Fox (Szenes Patrik & Csizmadia Szonja) biztosította; a rövid hangversenyt az EBI által meghirdetett, két nyereményjáték sorsolása követte. Majdan 20 óra körül megjelentek a pontszámok a mobiltelefonok képernyőin. Azt követően TaylorZ DJ. játszott egy órát, és a nagykoncertet Bruno x Spacc adta. (Ajjajjaj, egy SMS-t levelet felkapott a vihar… énekelte épp Szonja a Quimbytől.)

 

Varga Tamás a Pont Ott Partin – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Varga Tamás – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

– Kiemelkedő nap ez a mai – fogalmazott Varga Tamás alpolgármester a köszöntőjében –, ugyanis ma léptek be a kisbetűs életbe; amikor pedig a diplomát kézhez veszitek, akkor már a nagybetűsbe érkeztek meg. Egy olyan életszakaszhoz értetek, amikor már számos dologban önállóan fogtok dönteni. Kreatív, előremutató megoldásokat kell majd találnotok, amely egy független életre nevel benneteket.

És nemsokára valóban megjelentek a pontszámok a mobilok képernyőin, és szinte félpercenként, a Stég lelátóján kvázi foltokban törtek fel a nagy üdvrivalgások.

 

Galéria

 

Kozma Boglárka a Közgében végzett, és a Szegedi Tudományegyetem Gazdaság Tudományi Karára vették fel – közgazdásznak készül. Kádár Kende az ELTÉ-re, gazdálkodás és menedzsment szakra jelentkezett; Fábián Kata, Kende barátnője is szintén ezt a szakot választotta, csak ő Szegedre megy tovább.

– Szerintem most nem vagyok beszámítható állapotban” – mondja Salamon Anita. Majd jónéhány levegővételt követően elárulta, hogy az ELTE anglisztika szakára vették fel. De nem gimnáziumból, hanem a GÉSZI-ből jelentkezett bölcsésznek.

Kiss Jázmint az édesanyja és a kutyájuk is elkísérte. Amikor kiderült, hogy felvették a BGE-re turizmus szakra, mindhárman táncra perdültek.

A 2021-es évben is mindenki táncol.

 

Buborékeső a Pont Ott Partin – Fotó: behir.hu/Such Tamás

További programok »

FEL