Polgárőrt bántalmazott, vádat emelt ellene az ügyészség

2023. augusztus 5. 11:14 | behir.hu

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 36 éves büntetlen előéletű battonyai férfi ellen, aki egy polgárőrt bántalmazott.

A férfi május 1-jén Battonyán, a Fő utcán megrendezett majálison vett részt, amelyen nagy mennyiségű szeszesitalt fogyasztott és leittasodott – írja a Békés Vármegyei Főügyészség közleménye.

Az esti órákban a rendezvényen felállított sátorban ittassága miatt leborult a padról, amelyen ült, ezért a polgárőr szolgálatot ellátó nő odament hozzá, segített neki felkelni és polgárőr társával együtt kivezették a sátorból. Ennek során a férfi a sértettet és polgárőr társát szidalmazta, illetőleg egy alkalommal nagy erővel tenyérrel arcon ütötte a sértettet, aki ennek következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A sértett szolgálatának ellátása során a polgárőr egyesület rendszeresített formaruháját, polgárőrség feliratú pólót és polgárőrség feliratú sárga mellényt viselt, polgárőr igazolványa pedig a felsőruházatán jól látható helyen volt elhelyezve. A sértett polgárőrként a rendezvény helyszínének biztosításában működött közre, ennek ellátása során közfeladatot ellátó személynek minősült.

 

További programok »

FEL