Polgármestert és képviselő-testületet választanak vasárnap Hunyán

2022. szeptember 27. 12:22 | behir.hu

Polgármestert és képviselőket is választanak vasárnap a Békés megyei Hunyán, az előző testület ugyanis nyáron feloszlatta magát.

A valasztas.hu adatai szerint a mintegy hatszáz lakosú községben a polgármesteri tisztségre hárman pályáznak: az eddigi településvezető, Hegedüs Roland (független), valamint Kiszely Imre (Fidesz-KDNP) és Nagy János (független).

A korábbi képviselők közül Kulik Edit (független) és Pintér László (Fidesz-KDNP); rajtuk kívül pedig Bódi Ilona, Balázsné Parrag Katalin, Kmellár Ildikó Etelka, Raczkó Tünde Mária és Szurovecz Lászlóné (valamennyien függetlenek) szeretne bejutni a négytagú testületbe.

Az időközi választáson 525-en adhatják le voksukat.

A hunyai képviselő-testület július elején a tagok között fennálló viták miatt döntött a feloszlásról. Hárman szavaztak igennel, a polgármester nemmel, egy képviselő pedig hiányzott az ülésről.

 

Forrás: MTI

További programok »

Itthon

Megtartották az Év Kiváló Magyar Méze döntőjét Gyulán

Tavaly 360 mézet, idén 448-at kellett értékelnie a zsűrinek az Év Kiváló Magyar Méze Mézverseny első fordulójában Gyulán, amely új csúcsnak számít. A győztesről a december 3-ai második fordulóban döntenek, míg a hivatalos eredményhirdetést december 10-én, szombaton, a 13. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon tartják meg. A szombati értékelésen 60 munkával kellett a zsűrinek megbirkóznia.
16:08
FEL