Pódiumbeszélgetéssel folytatódik az előítéletek ledöntése

2018. november 30. 06:51 | behir.hu

A múlt szombati, harmadik Fogadj, el nap mellett az idei évben bővülnek a Fogyatékkal élők világnapja alkalmából szervezett programok Orosházán. December 4-én a város vendége lesz az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete.

A programsorozat ötletgazdája, Nagyné Rucz Éva és a Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. közös szervezésében december 4-én, délelőtt 10 órától „Én, elfogadlak, fogadj el Te is” címmel pódiumbeszélgetést szerveznek az orosházi Petőfi Művelődési Központban – írják közleményükben a szervezők. A cél ezúttal sem változott: az akadályozottsággal élők elfogadásának erősítése. A meghívott vendégek közt van Őexc. Iain Lindsay OBE, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete, Patyiné Bogdánffy Ágnes tanár, edző, Vranka Viktor kerekesszékes egyetemista, Nagyné Rucz Éva főszervező, a beszélgetés moderátora Oroveczné Egervári Zsuzsanna.

– A célunk a fogyatékkal élők mindennapjainak bemutatása, az előítéletek, a tabuk ledöntése. Teret nyújtunk a megismerésre, a találkozásra, arra, hogy az érintettek megszólaljanak és bepillantást engedjenek a mindennapjaikba. Közös erővel hirdetjük, hogy merjünk nyíltan kérdezni, merjünk nyíltan válaszolni, merjünk nyíltan szeretni, és együtt merítünk erőt a folytatáshoz – emeli ki Nagyné Rucz Éva főszervező.

 

Az ingyenes rendezvényre a város felső tagozatos és középiskolás diákjait is meghívta a Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. Az időpont: 2018. december 4. 10.00 óra, helyszín: Orosháza, Petőfi Művelődési Központ (Kossuth Lajos utca 3.).

 

További programok »

FEL