Pincébe zárták a papokat Szarvason

2017. május 21. 09:30 | Zsíros András

Az attrakció lényege, hogy a 2-6 fős csapoknak különböző logikai feladványokat kell megfejteniük, nyomozókhoz hasonlóan rá kell jönniük az összefüggésekre, rejtélyekre, miközben remélhetőleg egyre több számzáras lakat nyílik ki. Egyetlen ellenfelük a vészesen fogyatkozó idő, amiből csak 60 perc áll rendelkezésükre.

A lelkészi hivatal pincéjének lépcsői ezúttal a múltba vezetnek, ahol a település emblematikus épületei, ódon utcái és nagy elődei is felbukkannak. Az Evangélikus Ótemplom egykor hatalmas méretű óralapja is emlékezteti a vállalkozó szellemű játékosokat az idő múlására, és az egyház jellegzetes szimbólumrendszere is felbukkan a játék során.

A május 19-i nyitás alkalmából összefogtak a felekezetek, és egy ökumenikus csapat vállalkozott az első megmérettetésre. Lázár Zsolt esperes, igazgató lelkész és Horváth Z. Olivér lelkész, az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség képviseletében, Seidl Ambrus katolikus plébános, Pentaller Attila református lelkész, Kiss Illés Zoltán baptista lelkipásztor egy rendhagyó „csapatépítő tréningen” vettek részt, és vállalkoztak a múlt titkainak megfejtésére.

Az izgalmas, jó hangulatú kihívást végül siker koronázta, és a visszaszámlálás vége előtti utolsó percekben sikerült megtalálniuk a kijárathoz vezető kulcsot.

Bővebb információ: www.titkosszoba.hu

Forrás: evangelikus.hu
Szöveg: Lázár Zsolt, fotó: Babák Zoltán

További programok »

Programajánló

Szarvas Város Napja

Július 23-án programok Szarvas város újratelepítésének 302. évfordulójára és a várossá nyilvánításának 58. évfordulójára alkalmából.
2024. július 16. 23:00
FEL