Pénzügyi tudatosság és gyermekvállalás – Folytatódott a Munka, Család, Egyensúly

2020. október 15. 16:18 | Hidvégi Dávid

Ismét a munka és a család egyensúlya került előtérbe a Csabagyöngye Kulturális Központban. A szerda esti rendezvényen a tudatos költségvetés tervezésről és a gyermekvállalásról hallgathattak előadásokat az érdeklődők.

A „Munka, Család, Egyensúly” elnevezésű programot a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. és az Egyensúly AE Egyesület szervezte. Az egyik orosházi K&H Bank fiókvezetője a pénzügyi tudatosságról és a családi költségvetés tervezéséről tartott előadást. Nagy László hangsúlyozta: a pénzintézetek elsősorban megtakarításokkal és hitelekkel tudnak segíteni az ügyfeleiknek, de tanácsokkal is szolgálnak.

– Például ha jön egy harmadik gyermek a családba és nagyobb autóra van szükség, lehet, hogy hitelt kell felvenni. Arra is figyelni kell azonban, hogy megfelelő módszereket alkalmazzunk. A családi költségvetést folyamatosan figyelni kell, próbákat kell tenni. Például ilyen egy minimál hónap, amikor csak a legszükségesebb kiadásokra fordítunk anyagi hátteret. Ilyen esetben kiderül, hogy hol szivárog el a pénz és mi az, amin javítani lehet – fogalmazott.

 

 

A Jön a baba Hadas Krisztával című dokumentum sorozat negyedik évada szombaton kezdődik a Spektrum Home-on. Az ismert szerkesztő-riporter a gyermekvállalásról és a családokban ilyenkor bekövetkező változásokról beszélt.

– A különböző élethelyzetek miatt nagyon sokan tudnak azonosulni a műsorral. Például az évek óta gyermeket várók, a nagy korkülönbségűek, azok, akiknek az előző házasságukból van gyermekük és az is, aki egyedül vállalja a gyermeket, mert nincs más választása, de említhetem a gyermekágyi depresszióval küzdőket is. Olyan sokfélék vagyunk, nincs két egyforma család – mondta el a kérdésünkre Hadas Kriszta.

 

További programok »

FEL