Pénzügyi mobilappot indított az MNB

2018. szeptember 11. 18:55 | behir

Az MNB elindította "Pénzügyi Navigátor" okostelefon applikációt, amelyen keresztül a jegybanki hírekről, devizaárfolyamokról értesülhetünk, elérhetjük az online kereső programokat, ügyintézési időpontot foglalhatunk és akár üzenetet is küldhetünk az ügyfélszolgálat részére. A jegybank honlapján megújul az intézménykereső funkció és új arculatot kap valamennyi ingyenes termékválasztó és -összehasonlító alkalmazás is - olvasható az MNB közleményében.

Az MNB elindította ingyenesen letölthető "Pénzügyi Navigátor" elnevezésű okostelefon-alkalmazását, amelyen keresztül azonnal értesülhetünk a legfrissebb jegybanki hírekről, sajtóközleményekről, az aktuális devizaárfolyamokról, és mobilbarát verzióban valamennyi jegybanki összehasonlító és kereső alkalmazás is használható.

Utóbbiakkal - többek között - bármely piaci szereplő engedélye pillanatok alatt ellenőrizhető, bankjegykiadó automaták és fiókok kereshetők, de a hitelfelvétel előtt állóknak is segíthet a legkedvezőbb konstrukció kiválasztásában.

Az alkalmazás tartalmazza az országos Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat és az MNB ügyfélszolgálatának elérhetőségét, s lehetővé teszi ügyintézési időpont foglalását, valamint e-mail küldését is az ügyfélszolgálat részére. Külön pénzügyi szótár is megtalálható az applikáción belül, s a főoldalon véletlenszerűen megjelenő pénzügyi szakkifejezések (illetve a hozzá tartozó magyarázatok) is segítik a pénzügyi tájékozódást.

A jegybank külön fogyasztóvédelmi aloldalt is kialakított, és megújította, új funkciókkal bővítette intézménykereső, termékválasztó, illetve kalkulátor alkalmazásait.

  • Az új Intézménykeresővel mostantól egy felületen böngészhetők az MNB által nyilvántartott piaci szereplők, közvetítők adatai.
  • Megújult továbbá a Betétválasztó, a Betétkalkulátor, a Hitel- és lízingválasztó, a Hitelkalkulátor, és a Háztartásiköltségvetés-kalkulátor is.
  • Emellett az új arculattal már korábban elindult Értékpapírszámla-lekérdező, illetve az Országos fiók- és ATM-kereső is elérhető a jegybank honlapján. A bankszámlaválasztó alkalmazás a közeljövőben kap korszerűbb, áttekinthetőbb lekérdező felületet.

A Pénzügyi Navigátor termékválasztó alkalmazások az adott pénzügyi szolgáltatásra vonatkozóan Magyarország egyetlen teljes körű (valamennyi pénzügyi intézmény adott konstrukcióit felölelő), ingyenes, független alkalmazásnak minősülnek, amelyhez a piaci szereplők jogszabály alapján folyamatosan szolgáltatnak információkat, s vállalnak felelősséget azok megbízhatóságáért és naprakészen tartásáért.

Forrás: Portfolió

További programok »

Gazdaság

Lázár János: Mezőhegyest egyszerre kell reorganizálni és modernizálni

A mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-t harminc évig csak "szétfelé hordták", most az a nagy feladat, hogy egyszerre kell visszaállítani a működőképességet, és végrehajtani az elvesztett versenyképesség érdekében egy nagyfokú modernizációt - mondta Lázár János a mezőhegyesi önkormányzat szerdai rendkívüli képviselő-testületi ülésén.
2019. december 5. 12:12
FEL