Pénzbüntetésre számíthat a cégvezető, aki építési hulladékot tárolt telephelyén

2023. december 6. 13:47 | behir.hu

Különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 54 éves büntetlen előéletű dobozi férfival szemben, aki néhány hónap alatt igen nagy mennyiségű bontási hulladékot halmozott fel engedély nélkül cégének telephelyén.

A férfi egy építőipari tevékenységet végző, dobozi székhelyű kft. ügyvezetőjeként eljárva 2022-ben, kb. 6-8 hónap alatt nagy mennyiségű vegyes építőipari bontási hulladékot (betontörmeléket, téglatörmeléket, aszfaltmaradványt) halmozott fel a cég dobozi telephelyének udvarán – írja közleményében a Békés Vármegyei Főügyészség. 

A Békés Vármegyei Kormányhivatal 2022. október 6-án helyszíni ellenőrzést tartott az ingatlanon, és ekkor a területen megközelítőleg 250 m³ betontörmelék, bontásból származó aszfaltmaradvány volt található. Az ingatlanon a vádbeli időszakban végzett munkálatok, a melléképületek bontása során kb. 100 m³ építési-bontási hulladék keletkezett. A hulladékról szóló törvény úgy rendelkezik, hogy az ingatlanon képződött hulladék gyűjtése az ingatlan területén hulladékgazdálkodási engedély nélkül legfeljebb 1 évig végezhető.

A terhelt ugyanakkor a kft. ügyvezetőjeként hatósági engedély nélkül hulladék gyűjtési és tárolási tevékenységet végzett, mivel a kft. más helyszíneken végzett építőipari tevékenysége során keletkezett, 150 m³ építési-bontási hulladékot is a telephelyén halmozta fel. Utóbb a férfi a hulladékot elszállíttatta egy erre engedéllyel rendelkező céggel.

További programok »

Kék hírek

Biztonsági őrök loptak egy népművészeti fesztiválról, vádat emelnek ellenük

Társtettesként kisebb értékre elkövetett lopás 2 rendbeli vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 68 éves, büntetlen előéletű tótkomlósi illetőségű, de gyulai tartózkodási helyű és egy 33 éves, büntetlen előéletű gyulai férfi ellen, akik biztonsági őrként megdézsmálták a rájuk bízott értékeket.
07:48
FEL