Péntektől Csaba lesz a csocsó fővárosa

2024. június 24. 13:35 | Such Tamás

Első ízben rendeznek Hungarian Leonhart Cupot, azaz nemzetközi csocsó bajnokságot a főváros határain túl Magyarországon, a Csabagyöngyében. A péntek déltől kezdődő háromnapos programon 19 asztalon, 12 kategóriában forognak a bábuk. Az Agóra teremben a szervezők pluszban egy ötvenfős lelátót is felállítanak.

Rég dédelgetett álma valósul meg a Viharsarki Csocsó Egyesültnek: a sok kisebb-nagyobb verseny után egy bő másfélszáz játékost megmozgató tornát hoznak tető alá.  

– Először is a nemzetközi szövetség megbízta az országos szövetséget, akik minket kértek fel a bajnokság lebonyolítására – mondta Földi Zsolt, az egyesület alelnöke, a történés sajtótájékoztatóján. – Nagyjából 150 indulóra számítunk; minden bizonnyal az ország krémje megjelenik, azonfelül Ausztriából, Szerbiából, Romániából is érkezett regisztráció.

Hozzátette, 15 asztalon zajlanak a versenyek, de ha extra nevezés lesz, akkor még négy asztal be tudnak fogni. A versenyzők 12 kategóriában – az amatőrtől a vegyes pároson keresztül a nyílt versenyekig – megmérettetik meg magukat.

 

Forczek Győző és Földi Zsolt – Fotó: Such Tamás / behir.hu

 

– Nehéz a szervezés mellett játszani – folytatta –, de bízom benne, hogy nyílt- és félprofi kategóriában a dobogóra állhatunk. A versenyzőink közt Szeverényi Dani lehet az egyik esélyes egyéniben, illetve Diós Norbival párosban is szép reménnyel állnak majd az asztal mellé.

Forczek Győző, a Csabagyöngye igazgatóhelyettese aláhúzta, noha a hétvégi csocsó bajnokság egy kicsit eltér az intézmény profiljátók, hiszen nem művészeti, ellenben egy nagyon fontos közösségi eseményről.

– Nekünk a közösségépítés és -szervezés alapfeladatunk és hivatásunk; egyetlenegy fontos kulcsszó van ezekben az programokban: a minőség. Ráadásul egy nemzetközi csocsóbajnokság megszervezésében nem kis „melóval” áll a háttérben, és nagyon fontos, hogy ezt ne csak a nevezők, hanem a közönség is megérezze.

***

Persze azért is jó ez a Csabagyöngye-csocsó kombó, mert az utóbbi időben a Gyöngyikében edzenek a csocsósok. Korábban néhány cikkünkben azon értekeztünk, hogy klubhelyszínt keres az egyesület. A mostani rendezvény pedig túlgurít minden elképzelésen.

A belépés díjtalan!                                      

Íme, a versenykiírás: ITT!

 

8. Viharsarki Csocsó liga 1. forduló – Fotó: behir.hu/Such Tamás

További programok »

Sport

Jubileumi futballmeccs

A Békéscsabai Előre Spartacus SC meghívja Önöket a 40 éves országos serdülő bajnok és kupagyőztes, valamint a 39 éves országos serdülő bajnok csapat jubileumi találkozójára.
2024. július 14. 00:00
FEL