Pénteken is éremeső hullott a Békés megyei kick-boxosokra a világbajnokságon

2022. október 8. 12:32 | behir.hu

A pénteki versenynap is szép eredményekkel zárult, de a Békés megyei versenyzők szombaton sem dőlhetnek hátra.

Az Olaszországban zajló WAKO Kick-box világbajnokságon a Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó klubok három versenyzője volt még érdekelt – számolt be róla a szervezet. A formagyakorlatok közt a csapatban világbajnok, füzesgyarmati Bak Ágnes Panna éppen csak lecsúszva a dobogóról a negyedik helyen végzett.

Debreczeni Dezső, a békéscsabai JALTE-Debreczeni team vezetőedzője pénteken arra számíthatott, hogy aranyéremmel térnek haza, hiszen a kadet 1 32 kilogramm kategóriában két versenyzője döntőzött. Ezt a döntőt Debreczeni Frida nyerte, így a mester nemcsak boldog edző, hanem két friss világbajnok, Frida és Lilla boldog édesapja is lett a mérkőzés végén. Bár Frida rutinja és nagy tapasztalata érvényesült, azért klubtárs ellenfele, Szekeres Flóra is megtett mindent a győzelemért, jelezve, hogy a jövő embere lehet. A következő döntőt az abszolút esélyesként kiutazó Jancsó Lili magabiztosan nyerte. Az utolsó éves kadet jövőre már az ifjúságiak, a kadet 2 korosztályt erősíti majd.

Ezzel a világbajnokság egyéni része véget ért a Békés megyeiek számára. Mint Debreczeni Dezső elmondta, az éremszerzés valószínűleg nem ér véget, hiszen a szombati csapatküzdelmeken a kadet 1 korosztályú lányok nagy esélyesként szerepelnek, de a junior fiúk is befuthatnak érmes helyre. 

 

A pénteki versenynap eredményei:

FORMAGYAKORLAT szabályrendszer
Kadet 3 hard forma
4. Bak Ágnes Panna

POINT-FIGHTING szabályrendszer

Kadett 1 (serdülő korosztály) (* kiemeléssel a győztesek)
32 kg. *Debreczeni Frida - Szekeres Flóra DÖNTŐ
+47 kg.* Jancsó Lili – Hadra Bíborka (Magyarország)  DÖNTŐ

További programok »

FEL