Pénteken egy frontrendszer éri el hazánkat, melynek hatására eső is várható

2022. november 3. 08:25 | behir

Csütörtök reggel még párás, ködös idő várható. Hétvégére elő kell venni az esernyőket, előfordulhatnak záporok zivatarok.

Csütörtökön reggel főleg keleten még többfelé lehet párás, ködös az idő, de napközben szinte mindenütt feloszlik a köd. Száraz időben lesz részünk, napos és felhős tájak válthatják egymást az országban. Északnyugaton élénk lehet a déli-délkeleti szél. Napközben 13-19 fokra van kilátás.

Pénteken egy hullámzó frontrendszer hatására sok felhő lesz felettünk, a Dunántúlon többfelé várható eső, zápor, a csapadéksáv várhatóan fokozatosan kelet felé tolódik. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a keleti-délkeleti szél. Kora délután 13-20 fokot mutathatnak a hőmérők, keleten lesz melegebb.

Szombaton a Dunántúlon és a középső területeken is többfelé elkél majd az esernyő, a Tiszántúlon viszont rövidebb időre a nap is kisüthet. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt. 

Vasárnapra eleinte még a Dunántúlon lehet kisebb csapadék, másutt változékony felhőzetre, az átlagosnál picit hűvösebb időre készülhetünk.

Forrás: idokep.hu

További programok »

FEL