Pénteken a Fehérvár KC együttesét fogadja az Előre NKSE

2015. november 20. 09:56 | Mikóczy Erika

Pénteken 18 órai kezdettel láthatják a szurkolók ebben az évben hazai pályán utoljára az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE lila-fehér lányait. Az őszi szezon záró mérkőzésén a Fehérvár KC együttese érkezik a városi sportcsarnokba. Némiképp csalódott csapatok összecsapásaként is aposztrofálhatnánk a mérkőzést, hiszen mindkét együttes jelentős nyeretlenségi szériával rendelkezik, amit természetesen ezen a találkozón szeretnének megszakítani. Az Előre, hasonlóan az FKC-hoz, utoljára az 5. fordulóban tudta megízlelni a siker ízét, így nem csoda, hogy komoly fogadkozások és elszánt arcok jellemezték a lilák mérkőzés előtti utolsó edzését. Az Előre NKSE eddig 3 pontot gyűjtött, míg a Fehérvár KC 7 ponttal áll a tabellán, így elmondható, hogy mindkét együttes elmaradt a várakozásoktól a bajnokság első felében. A békéscsabaiak az MTK elleni október 4-i mérkőzést követően edzőt váltottak, ideiglenes jelleggel a rutinos Szabó Károly vette át az edzések irányítását, hozzá csatlakozott két héttel ezelőtt Vólent János, így a végleges megoldás megtalálásáig egyelőre ez a páros felel a szakmai munkáért.

Az Előre NKSE házi góllövőlistáját az elnyűhetetlen szerb légiós Glusica Leposava vezeti 41 góllal, aki a pénteki mérkőzés felvezetéseként röviden kitért az edzőváltás óta eltelt másfél hónapra is.

-          Úgy érzem, nagyon sokat változtunk, és egyértelműen pozitív irányban. A váltás és a vele járó új impulzusok, a másfajta szakmai munka szerintem kizökkentett minket abból az állapotból, amiben az utóbbi jó pár hónapban voltunk. Úgy is fogalmazhatnék, egy kicsit álmosan játszottunk a meccseken és dolgoztunk az edzéseken, de most úgy látom, ismételten visszatért a tűz a csapatba. Türelmesebbek is vagyunk egymással, és az események talán jobban össze is hozták a csapatot.

A játékos véleménye szerint a csapat és az új edzői stáb hamar egymásra talált és ez jótékony hatással volt az elmúlt hetekre.

-          Leginkább a magam nevében tudok nyilatkozni, és én élvezem a közös munkát mind a két szakemberrel. Az valahol az egész csapatra igaz volt az utóbbi időben és sajnos rám is, hogy nem kellő önbizalommal játszottunk. Most ezen a téren a saját játékomban is komoly javulást tapasztalok, és ez egyértelműen annak köszönhető, hogy maximálisan érzem a bizalmat az edzői stáb részéről. Azt gondolom, az edzők pozitív hozzáállása az együttes minden tagjára jótékony hatással van.

A népszerű Lepa mindenképpen győzelmet vár a pénteki találkozón, de tudja, hogy nagyon kemény összecsapás vár az együttesre, hiszen a Fehérvár KC masszív, jól összerakott csapat, amelyet a lilák egykori edzője, Bakó Botond irányít.

-          Kőkemény összecsapásra számítok. Egy roppant szervezett védelemmel kell farkasszemet néznünk, amit ha sikerül is átjátszani, még mindig ott lesz egy nagyon rutinos kapus. Szóval nekünk is koncentráltan, szervezetten és türelmesen kell játszani, ha két vállra akarjuk fektetni ellenfelünket. A legfontosabb most is a védekezés lesz, ezt kell tökéletesen megoldani, és ha ehhez még a kapuból is érkezik segítség, akkor az FKC fölé tudunk kerekedni. Szóval nyerni akarunk, és egész héten ennek szellemében készültünk. Nehéz mérkőzés lesz, ezért is nagyon számítunk a Szurkolóinkra, azt szeretném, ha ők és a csapat ismételten egymásra találnának. Noha az utóbbi időben a jó teljesítménnyel többször is adósak maradtunk, bízom benne, hogy a drukkerek kitartanak mellettünk, és buzdításukkal segítik a győzelem kiharcolását.

FEL