Park Fesztivállal ünnepelt Újkígyós

2018. május 3. 18:36 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Kétnapos közösségi rendezvénnyel ünnepelt Újkígyós a hosszú hétvégén. A helyi civil szervezetekkel összefogva a település önkormányzata saját a’ la carte éttermének egyéves megalapítása, valamint a majális kapcsán szervezete meg az újkígyósi Park Fesztivált.

A helyi óvodapedagógusok családi vetélkedőt állítottak össze, ahol nem csak a gyerekek kreativitására, hanem a szülőkére is szükség volt.

– Ezzel tudjuk segíteni az önkormányzatot és azokat a civil szervezeteket, akikkel összefogtunk a rendezvényért. Mindenki a legjobb tudása szerint igyekezett helytállni a nap folyamán. Az óvodai munkaközösség például egy bábelőadással is készült május elsejére - mondta el Balogh Lászlóné, a Közös Igazgatású Óvodai és Bölcsődei Intézmény intézményvezetője.

Az Újkígyósi Fiatalokért Közhasznú Egyesület is számos programelemet biztosított az érdeklődőknek a Közösen a közösségért című programjából.

–Ugrálóvár, arcfestés és tetoválás volt a kicsiknek. A felnőtteknek pedig különböző koncertekkel, kézműves vásárral, palacsintaevő versennyel, chilievő versennyel próbáltuk színesebbé tenni a kétnapos rendezvényt - tájékoztatott Vida Klára, az egyesület elnöke.

A kezdeményezést több civil szervezet támogatta, így például az Egyensúly AE Egyesület is, amely többek között a Dottó vonatot hozta el a rendezvényre.

– Egy olyan rendezvényt szerveztek Újkígyóson, amely a családokat is megmozgatta, ezért az egyesület a Védőháló a családokért projektjéből  támogatja a kezdeményezést - Schiffertné Lócskai Henriett. Az Egyensúly AE Egyesület elnöke hozzátette: a Dottó vonat leszervezése mellett, gyulai fürdőjegyeket ajánlottak fel a családi vetélkedő helyezettjeinek.

A színes program számos családot vonzott a szabadba.

–Úgy látom, hogy nemcsak a település kisközösségei ünnepeltek együtt, hanem együtt volt Újkígyós apraja-nagyja. Nagyon sokan jöttek el erre az eseményre, aminek egy külön színfoltja, hogy egyesztendős az a Park Étterem, amely a gyermekétkeztetésben és az idősellátásban vállal kiemelkedő feladatot - emelte ki Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

–Egyre többen veszik igénybe ezt a szolgáltatást, nem csak Újkígyósról, hanem más településekről. Azért is fontos volt az étterem megnyitása, mert azon túl, hogy egy szolgáltatási hiányt pótoltunk, négy embernek tudunk munkát is adni - hangsúlyozta Szebellédi Zoltán, Újkígyós polgármestere.

– Tavaly nyitottuk meg a Park Étterem és Kávézót itt Újkígyóson. A siker első évet ünnepeljük. A közösségek mindig fontosak egy település életében, ezért ezzel az eseménnyel szeretnénk egy kicsit összefogni az újkígyósiakat - mondta el Schiffert Béla, az Újkígyósi Városgazdálkodási és Fejlesztési Kft. ügyvezetője.

 

További programok »

FEL