Parasport délelőtt Gyulán

2024. február 21. 14:00 | Fajó Attila

Sportdélelőttöt rendeztek a magyar parasport napja alkalmából a gyulai Prohászka Zsolt Tornacsarnokban. A rendezvényen a Pánczél Imre Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani tagintézmény tanulói ismerkedhettek meg a parasportokkal.

A Magyar Parasport Napját 2017 óta minden évben február 22-én ünnepeljük, a dátum választása szimbolikus, hiszen ezen a napon, 1970-ben alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja a Mozgásjavító Intézmény falai között. 

A gyulai Prohászka Zsolt Városi Sportcsarnokban sportdélelőttöt szervezett a Gyula Sport Non-profit Kft., mely során a fürdőváros Magvető Református Általános Iskola ép tanulói és a gyulai Pánczél Imre EGYMI tagintézményének mozgáskorlátozott diákjai is kipróbálhattak parasport feladatokat. 

– Olyan feladatokat állítottunk össze a jelenlévő gyerekeknek, amelyek egy kicsit bepillantást adhatnak a parasportolók mindennapjaiba, hogy milyen nehézségekkel, kihívásokkal kell megküzdeniük. Érdekes látni a gyerekek arcát, amikor rájönnek arra, hogy egy-egy elpattanó labda után futni nem mindenkinek természtes és magától értetődő feladat – mondta el a szervezők részéről Prohászkáné Nemes Szilvia sportmanager.

– Nagyon fontosnak tartom az érzékenyítést, a társadalom minden tagja számára. Ugyan a mi iskolánk ebből a szempontból speciális, de a mi gyerekeink közül is kevesen vannak tisztábban vele, mit is jelent a parasport és hogy mennyire tiszteletreméltó emberek végzik ezt országos viszonylatban – fogalmazott Poptyilikán Anikó a Pánczél Imre Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani tagintézmény főigazgatója. 

Galéria

További programok »

FEL