Pályázatok, civil jogok, könyvelés – egy helyen minden segítség

2022. szeptember 22. 13:42 | Vári Bianka

A Nemzeti Együttműködési Alap pályázataival kapcsolatosan tartottak előadást a megye civil szervezeteinek, szerdán. Az Egyensúly AE Egyesület évről évre közreműködik a minisztériumi program létrehozásában. Az eseményen újdonság volt, hogy első alkalommal adták át „a Az év Békés Megyei Adományozója” díjat.

Békés megyében jelentős számú, mintegy 2000 civil szervezet működik. Közös vonásuk, hogy önkéntesen, lelkesedéssel végzik a tevékenységüket – fogalmazott a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció főosztályának vezetője. A NEA ezt a munkát támogatja, melynek aktualitásairól és változásairól szóltak az előadások.

– Október 3-án írják ki az egyszerűsített és az összevont pályázati lehetőségeket, amelyek érintik a civil szervezeteket Békés megyében is. Tudnak működésre, szakmai programokra, rendezvényekre pályázni. Erről esett szó, illetőleg összegeztük azokat a tapasztalatokat, amelyek az idei évi, tehát a 2022-es pályázati tapasztalatokból adódnak, és amely hasznosulhat a pályázatok benyújtásánál – számolt be dr. Kecskés Péter.

 

 

Az Egyensúly AE Egyesület minden évben segít az országos programsorozat helyi szervezésében. Schriffertné Lócskai Henriett, a szervezet elnöke elmondta, hogy az előadók a minisztériumból érkeznek, hogy részletes tájékoztatást adjanak a pályázatokról, helyben pedig a Civil Központ igyekszik mindenkinek a segítségére lenni.

– A Civil Központ nagyon sok segítséget tud nyújtani minden tanácsadásban, akár a pályázatokkal kapcsolatban, akár a civil élettel kapcsolatban is. Ebbe beleérthetők a könyvelési tanácsadások, a civil jogi tanácsadások, a pályázatírási tanácsadások egyaránt.

 

 

Az eseményen idén első alkalommal adták át „Az év Békés Megyei Adományozója” díjat, amelyet a Békéscsabai Plazma Center érdemelt ki. 

– A civil szervezetek helyi működéséhez különböző támogatásokkal járultunk hozzá. Az elmúlt közel 6 évben több mint 4 millió forinttal támogattuk a helyi, és környékbeli civil szervezeteket – mondta Dobráné dr. Magyar Zsuzsanna.

A Plazma Centerek Országos cégvezetője hozzátette, hogy a jótékonysági tevékenységüket a jövőben is folytatni szeretnék.

 

További programok »

FEL