Pályázati felhívás civil, egyházi és nemzetiségi szervezetek támogatására Csabán

2021. június 26. 09:28 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Kulturális, Köznevelési és Érdekegyeztetési Bizottsága által kiírt 2021. évi pályázatához civil, egyházi és nemzetiségi szervezetek támogatására.

A pályázat célja: Békéscsaba területén működő bejegyzett civil, egyházi és nemzetiségi szervezetek (egyesületek, alapítványok), klubok, közösségek működésének, programjainak, projektjeinek támogatása, a helyi civil szektor közéleti részvételének segítése.

 

A pályázati keretösszeg:                                              4 000 000 Ft

A pályázat benyújtási határideje:                                2021. július 23., péntek 15.00 óra

Támogatási időszak:                                                     2021. június 15. – 2022. február 28.

Elszámolási határidő:                                                   2022. február 28.

A pályázatok elbírálásának várható határideje:         2021. augusztus 15.        

 

A pályázók köre: Békéscsabán működő

  • az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény hatálya alá tartozó –civil szervezetek (egyesületek, alapítványok);
  • egyéb önszerveződő közösségek, klubok;
  • a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény alapján Magyarországon bevett egyházként nyilvántartott jogi személy vagy annak szervezeti egysége

amelyek tevékenységüket a városban fejtik ki és a lakosságot közvetlenül érintő programokat valósítanak meg.

Nem támogathatóak politikai pártok, szakszervezetek, illetve ezek szervezeti egységei.

A pályázatokat 1 eredeti példányban (mellékletekkel együtt) az alábbi címre kell beküldeni vagy személyesen eljuttatni: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7., Oktatási, Közművelődési és Sport Osztály Kulturális és Városmarketing Csoport.

További információ kérhető Szabóné Ádám Erika bizottsági titkártól a 06-66/886-755 telefonszámon, illetve az adam@bekescsaba.hu e-mail címen.

Pályázati űrlapok a fenti címen is igényelhetők, illetve letölthetők a www.bekescsaba.hu/palyazatok/kké-bizottsag-palyazat oldalról.

További programok »

Itthon

Lakástűz-szimulációval a megelőzésért

Lakástűz-szimulációt tartottak pénteken este Békéscsabán. A főtéri „látványosság” elsődleges célja a figyelemfelkeltés volt, hiszen, mint megtudtuk a legtöbb tűzeset egy kis odafigyeléssel elkerülhető lenne. A lánglovagok idén eddig összesen 243-szor vonultak tűzhöz, ebből négy tragédiával végződött.
19:01
FEL