Pályázat: Vissza nem térítendő támogatás az építészeti értékek helyi védelméhez

2019. április 8. 08:48 | behir

Vissza nem térítendő támogatásra lehet pályázni Békéscsabán, az építészeti értékek helyi védelméhez.

 

Támogatás, az egyes épületek esetében, az alábbiakra nyújtható:

A.) Lakás céljára szolgáló, oldalhatáron álló épületek esetében a védelemre érdemes, a város hagyományos arculatát őrző építészeti, népi építészeti jegyeket hordozó főhomlokzatra és közterületről jól látható oldalkert felőli homlokzat és építészeti értéket képviselő kerítés felújítására.

B.) Lakás céljára szolgáló, szabadon álló épületek esetében a védelemre érdemes, a város hagyományos arculatát őrző építészeti, népi építészeti jegyeket hordozó, a közterületről jól látható homlokzatok és építészeti értéket képviselő kerítés felújítására.

C.) Közösségi épületek esetében (pl. kereskedelmi, szolgáltató épület stb.) védelemre érdemes, a város hagyományos arculatát őrző építészeti, népi építészeti jegyeket hordozó homlokzatok felújítására, a belső terek rehabilitációt igénylő „eredeti” állapotot tükröző (belsőépítészeti terv alapján történő) helyreállítására.

 

Információ a pályázat további részleteit illetően a www.bekescsaba.hu internetes honlapon, illetve a hivatalos ügyfélfogadási időpontokban Békéscsaba Megyei Jogú Város Városépítészeti Csoportjától kapható.

 

 

További programok »

Életmód

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően, lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik például a 3D tervezést és nyomtatást is.
06:26
FEL