Öveges-program: 37 milliót kell visszafizetnie a városnak

2016. szeptember 15. 10:25 | behir.hu

Meg kell találni a felelősöket az Öveges-program kapcsán, amely miatt 37 millió forintos visszafizetési kötelezettség terheli a várost – fogalmazott szerdai sajtótájékoztatóján Miklós Attila, szocialista képviselő, a jogi, ügyrendi és ellenőrzési bizottság elnöke. 

A 2013-ban véget érő pályázatban 300 millió forintból alakítottak ki egy természettudományos tantermet a Belvárosi Általános Iskolában. A program végeztével azonban az országban több településen is szabálytalanságokat állapított meg a miniszterelnökség. A jogi, ügyrendi és ellenőrzési bizottság keddi ülésén eldőlt, az országos vizsgálat végéig helyben nem tesznek feljelentést az ügyben. Miklós Attila, az MSZP békéscsabai elnöke szerint kormányzati irányítással a lehető legkisebb energia-befektetéssel a lehető legtöbb uniós forrást próbálták tudatosan magánzsebekbe juttatni országszerte.

- Azokat a cégeket hívták Békéscsabára a közbeszerzésre, akik a többi településen is indultak ezen a pályázaton. Nyilván nem véletlenül merül fel a kartellgyanú az ügyben és azt gondolom, hogy aki ezeket a cégeket javasolta, ez az előző polgármester, őt kellene megkérdezni az ügy hátteréről – fogalmazott Miklós Attila.

A bizottság jelentését a szeptemberi közgyűlés tárgyalja majd.

FEL