Ötször lopott, vádat emelnek ellene

A rendőrség vádemelést javasol egy 17 éves fiú ellen, mert a gyanú szerint Szarvason és Öcsödön összesen öt lopást követett el. Az egyik bűncselekménynél társa is volt, nála felmerült a gyanúja annak, hogy kábítószert fogyasztott.

Vádemelést javasol a Szarvasi Rendőrkapitányság egy fiatalkorú fiú ellen, mert a gyanú szerint 2017 augusztusában és szeptemberében összesen öt lopást követett el. Augusztus 15-éről 16-ára virradó éjjel, egy szarvasi ház melléképületéből bőröndöt, szeszes italokat és fagyasztott húst vitt el. Szeptember 1-jén, délután Szarvason, a Körös utcában egy parkoló autóból kivett egy táskát, amiben benne voltak a tulajdonos iratai. Szeptember 1-jéről 2-ára virradó éjjel Szarvason, a Szabadság utcában, egy parkoló autóból ellopott egy tabletet és egy laptopot. Ugyanezen az éjszakán, Szarvason, a Lehel utcából elvitt egy személygépkocsit. Végül szeptember 5-én, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Öcsödön átmászott egy lakóház kerítésén, betörte az épület kamrájának ablakát és fagyasztott húst lopott onnan. A rendőrök az ellopott dolgok egy részét, köztük a laptopot, a tabletet és a személygépkocsit lefoglalták, majd visszaadták a tulajdonosoknak.

A 17 éves fiú 2017. szeptember 8-a óta előzetes letartóztatásban van. A Szabadság utcai lopást a gyanú szerint 21 éves ismerősével követte el, aki a gyanú szerint elfogását megelőzően kábítószer fogyasztott. A Szarvasi Rendőrkapitányság a lopások miatt indított nyomozást 2018. február 23-án lezárta és az eljárás iratait mindkét fiatal férfi ellen vádemelési javaslattal továbbította a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészségre.

forrás:police.hu

Megosztás:

Címke: ,