Öt Békés megyei önkormányzat fejleszthet plusz forrásból

2021. január 19. 15:19 | behir.hu

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból finanszírozott egyes projektek támogatásának növeléséről döntött a kormány – tudatta Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat (BMÖ) elnöke.

A döntés értelmében öt Békés megyei önkormányzat projekjeinek többlettámogatási igényeit hagyták jóvá: Dévaványán a Kerékpárral a környezetvédelemért – Kerékpárforgalmi hálózat kiépítése című projektben az eredetihez képest 31,9 millió forinttal több forrásból, összesen 418, millió forintból gazdálkodhatnak.

Pusztaföldvár község a helyi piac kialakítása eredetileg 66,3 millió forintot nyert, de 16 millió forint pluszból kezdheti meg a munkákat. Szarvas szintén a helyi termékek piacának fejlesztésére nyert 5,2 milliót, így projektje 126 millió forintból jöhet létre. 

Szeghalmon, a Tündérkert Bölcsőde Kossuth utcai épületének bővítése és fejlesztése az eredeti 100 millió helyett 138,5 millió forintból készül el, míg Eleken a Naplemente Idősek Otthonának épületenergetikai korszerűsítésére 49 millió forint pluszt biztosítanak.

A Békés Megyei Önkormányzat azt közölte, hogy támogatja ezeket az indokolt többlet igényeket. A kormány eddig 72 Békés megyei pályázat többlettámogatási igényét hagyta jóvá és támogatta közel 1,3 milliárd forint értékben.

FEL