Őshonos fafajok csemetéivel bővült a Dánfokon üzemelő génpark

2021. március 2. 17:34 | behir

A fajtamentés a katolikus egyház és a békési civil szféra együttműködésében valósult meg.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Iroda XIII. Tesz-Vesz Tavasz című programja kapcsán a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Békési Szervezete és a békési Szentháromság Plébánia katolikus közössége 280 facsemetére nyújtott be sikeres pályázatot.

– A kezdeményezés és a pályázó szervezetek segítsége által kocsányos tölgyeket és ezüst hársakat telepíthetünk városunkban, egész pontosan az e célt szolgáló dánfoki génparkban, ezáltal is hozzájárulva e két őshonos fafaj terjedéséhez, megmentéséhez – mondta el Kálmán Tibor polgármester. Hozzátette, hogy kedden megkezdték az ezzel kapcsolatos munkálatokat:  dr. Pálmai Tamás és Köteles Zoltán, a KÉSZ békési szervezete tagjainak közreműködésével három csemetét már elültettek.

A kezdeményezésben Hegyesi Szilárd, a Békés Turisztikai és Szolgáltató Kft. vezetője is segédkezett, a csemetéknek ugyanis a Dánfoki Üdülőközpont ad otthont. 

Forrás: Békési Polgármesteri Hivatal

További programok »

Itthon

Lakástűz-szimulációval a megelőzésért

Lakástűz-szimulációt tartottak pénteken este Békéscsabán. A főtéri „látványosság” elsődleges célja a figyelemfelkeltés volt, hiszen, mint megtudtuk a legtöbb tűzeset egy kis odafigyeléssel elkerülhető lenne. A lánglovagok idén eddig összesen 243-szor vonultak tűzhöz, ebből négy tragédiával végződött.
19:01
FEL