Őshonos fafajok csemetéivel bővült a Dánfokon üzemelő génpark

2021. március 2. 17:34 | behir

A fajtamentés a katolikus egyház és a békési civil szféra együttműködésében valósult meg.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Iroda XIII. Tesz-Vesz Tavasz című programja kapcsán a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Békési Szervezete és a békési Szentháromság Plébánia katolikus közössége 280 facsemetére nyújtott be sikeres pályázatot.

– A kezdeményezés és a pályázó szervezetek segítsége által kocsányos tölgyeket és ezüst hársakat telepíthetünk városunkban, egész pontosan az e célt szolgáló dánfoki génparkban, ezáltal is hozzájárulva e két őshonos fafaj terjedéséhez, megmentéséhez – mondta el Kálmán Tibor polgármester. Hozzátette, hogy kedden megkezdték az ezzel kapcsolatos munkálatokat:  dr. Pálmai Tamás és Köteles Zoltán, a KÉSZ békési szervezete tagjainak közreműködésével három csemetét már elültettek.

A kezdeményezésben Hegyesi Szilárd, a Békés Turisztikai és Szolgáltató Kft. vezetője is segédkezett, a csemetéknek ugyanis a Dánfoki Üdülőközpont ad otthont. 

Forrás: Békési Polgármesteri Hivatal

Itthon

Az LMP továbbra is kiáll az őshonos nemzeti kisebbségek jogai mellett

A Lehet Más a Politika parlamenti frakciójának vezetője, Keresztes László Lóránt és Takács Péter, a párt dél-alföldi regionális elnöke tartott sajtótájékoztatót szerdán Békéscsabán. Kiderült, hogy az LMP az Európai Bizottság januári elutasító döntése után is tovább küzd a kisebbségek, köztük Székelyföld autonómiájáért.
2021. április 14. 18:42
FEL