Békési arculatváltás

2019. december 27. 15:37 | D. Nagy Bence

Békés városát több nagyszabású fejlesztés is érintette 2019-ben. Az év végéhez közeledve a városvezetés is visszatekintett a már lezajlott vagy jelenleg is folyó munkálatokra.

Több fronton változott Békés arculata az idei évben, valamint számos új fejlesztés kezdődött el. Ezek közé tartozik az a 39 épület is, melyek energetikai korszerűsítésen estek át. „Van, ahol csak egy-egy napelem került föl, de több helyen teljes hőszigetelés, fűtéskorszerűsítés és nyílászárócsere történt” – mondta el Kálmán Tibor polgármester. A városvezető hozzátette, a járóbeteg-szakellátó és a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ is megújult, valamint folyamatban van az idősek otthona és a Békési Civil Szervezetek Háza korszerűsítése is.

A városban több utca kapott aszfaltborítást, a csapadékvíz-elvezetés második fejlesztési szakaszának részeként jelenleg is folynak a munkálatok a két nagy záportározó körül. A vízelvezető árkok felújítása és kitakarítása Dánfokot és környékét is érintette. A Dánfoki Üdülőközpontban jelenleg a főépület felújítása zajlik. Hegyesi Szilárd táborvezető elmondta, a munkálatok áprilisban kezdődtek meg, és várhatóan a jövő év elejére befejeződik az építkezés. „A főépület új funkcióval bővül, az idei évben megépített emeleti részen interaktív, tájvédelmi látogatóközpont fogadja majd vendégeket” – tette hozzá a táborvezető.

Az üdülőközpont területén nemcsak a főépület újul meg, de több olyan attrakciófejlesztés is előkészületi fázisban van, melyek a 2020-as nyári szezont érintik. Hegyesi Szilárd kiemelte, a vízpart óriáscsúszdával, strandröplabda pályával, valamint – a családoknak kedvezve – gyerekjátszótérrel bővül majd a tervek szerint.

További programok »

FEL