Országos rajzpályázat fődíjasai közé került a szarvasi diák

2021. január 25. 18:47 | Tóth Bianka

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2020-ban is meghirdette az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozatához kapcsolódó közlekedési-környezetvédelmi kreatív pályázatát, „Klímabarát közlekedés mindenkiért!” címmel.

A pályázati kiírás szerint az anyagok valós vagy elképzelt, zéró és alacsony kibocsátású, klímabarát közlekedési megoldásokat mutathattak be a városias környezetben. Azt is ábrázolhatták, hogy személyes döntéseink miként segíthetik elő vagy gátolhatják a természetes és épített környezet védelmét, az emberi egészség megőrzését - olvasható az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap közösségi oldalán.
Az alkotások megmutathatták, hogy a településeken belül kisebb-nagyobb távolságokat rendszeresen meg lehet tenni anélkül, hogy autóba ülnénk, akár gyalog vagy kerékpárral is. A művek felhívhatták a figyelmet a mindennapi mozgás kedvező hatásaira, hasznos élettani következményeire.
A pályázaton az óvodás korosztálytól a felnőttekig bárki elindulhatott, akár egész családok, iskolai csoportok is nevezhettek. Az elkészült műveket digitális formában, a Közlekedéstudományi Intézet honlapján keresztül lehetett benyújtani. Az óvoda-, rajz- és ökológiai nevelési pedagógusokból álló szakértők javaslata alapján a legjobban sikerült pályamunkák alkotóit a három minisztérium által felajánlott díjakkal jutalmazzák. A nyeremények kiküldésére, illetve átadására 2021. I. negyedévéig sor kerül.
„Klímabarát közlekedés mindenkiért!” fődíjasai között megtalálható a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója, Tóth-Rigler Emma, Autó a pipacsmezőn című alkotásával.
FEL