Orosházán, Tótkomlóson és Szarvason is riasztották a tűzoltókat

2022. január 24. 12:45 | behir

A hétvégén műszaki mentéshez és szén-monoxid-mérgezéses esetekhez riasztották Békés megye tűzoltóit.

Egy lakás fürdőszobájában szén-monoxid érzékelő riasztott szombat délelőtt Orosházán, a Liget utcában. Az ingatlanban tartózkodók rosszullétre nem panaszkodtak, a helyiséget kiszellőztették, majd elhagyták a lakást. A helyi hivatásos tűzoltók a gázszolgáltatóval végzett közös ellenőrző mérései a fürdőszobában nem, de a konyhában igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A gázszolgáltató szakembere a meghibásodott készüléket a szükséges műszaki felülvizsgálatáig a rendszerről leválasztotta. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség - írja a katasztrofavedelem.hu.

Felrobbant egy házi pálinkafőző berendezés szombat este Tótkomlóson, a Vasvári Pál utcában. A baleset következtében egy ember súlyosan megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította. A helyi önkormányzati és a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók az épületet és környezetét átvizsgálták lánggal való égést és izzást nem tapasztaltak. A Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat az esettel kapcsolatban helyszíni szemlét hajtott végre.

Egy szén-monoxid érzékelő jelzett vasárnap este Szarvason, a honvéd utcában. A lakók rosszullétre nem panaszkodtak, az ablakokat kinyitották, majd elhagyták az épületet. A helyi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései, igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A meghibásodott készüléket a tűzoltók kikapcsolták, majd a gázszolgáltató munkatársa a berendezés felülvizsgálatáig az épületet ideiglenesen leválasztotta a hálózatról. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az ingatlan alternatív módon továbbra is fűthető maradt.

További programok »

FEL