Őrizetben az embercsempész

2020. szeptember 6. 14:59 | behir.hu

Békés megyében a rendőrség őrizetbe vett egy ukrán állampolgárt, mert a gyanú szerint kilenc határsértőnek segített abban, hogy miután Románia felől az államhatárt illegálisan átlépték, tovább tudjanak utazni. A rendőrök Mezőhegyes külterületén tartóztatták fel őket – írja a police.hu.

Ahogy arról korábban beszámoltunk kilenc határsértőt és egy embercsempészéssel gyanúsítható ukrán állampolgárt fogtak el a rendőrök szombaton este, Mezőhegyes külterületén. Az ukrán férfi egy magyar rendszámú személygépkocsival vitte a magukat szírnek és irakinak valló, az államhatárt Románia felől illegálisan átlépő külföldieket. A rendőrök az autó vezetőjét és utasait is előállították, a 28 éves ukrán férfit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. A kilenc határsértő ellen a Battonya Határrendészeti Kirendeltségen idegenrendészeti eljárás indult, majd a rendőrök 2020. szeptember 6-án 7 óra 45 perckor átadták őket a román hatóság képviselőinek.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

 

Forrás: police.hu

 

További programok »

Itthon

Rétisas fiókákat gyűrűztek a Kis-Sárréten

Tíz rétisas-fióka lábára került jelölőgyűrű a közelmúltban a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén. Ebben a térségben első alkalommal került sor rétisasok gyűrűzésére.
10:22
FEL