Öreg autó nem vén autó: végiggurultak a végeken a veterán verdák

2016. július 24. 14:10 | Varga Diána

Szinte az egész ország területéről, de még külföldről is érkeztek veterán autó- és motorszerelmesek azért, hogy megmutassák saját járműveiket. A többség nem először tett így, hiszen idén már tizenkettedjére szervezett felvonulást, túrát, illetve kiállítást az Orosházi Technikai Sportok Egyesülete. A rendezvény péntek este kezdődött Orosházán felvonulással, ahol Pántyéné Horváth Klára főszervező elmondta: a fő cél az, hogy be tudják mutatni a veterán járműveket a nagyközönségnek, egyfajta mozgó múzeumként. 

Nem csak a járművek, hanem a gazdáik életkora is nagyon vegyes, hiszen akit a "vírus megfertőz", az családjában is tovább örökíti a szenvedélyt. De a rendezvény arra is jó apropó, hogy régi emlékeket felelevenítsen, hiszen a kocsik láttán sokan emlékeztek azokra az időkre, amikor nagyszüleik még ha nem is ilyen, de hasonló járgányokkal szelték az utakat. 

Az old-timerek seregszemléjét kétévente rendezik meg, idén több mint 100 motor és autócsoda vett részt rajta. Szombaton Horváth Károly emlékére 140 kilométeres megyei túrát szerveztek, amely Orosházáról indult, Csorváson, Békéscsabán és Gyulán át egészen a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyig tartott, ahonnan Csanádapácán át vezetett a hazaút. Vasárnap Orosháza főterén kiállítást rendeztek az autócsodákból.

FEL